Het is alweer 11 jaar terug dat de Michael Jackson overleed. Met zijn overlijden liet hij een grootschalige wereldwijde fanbase, twee zoons én een dochter een zijn welbekende landgoed Neverland achter. In 2015 werd de ‘ranch’ nog voor 100 miljoen dollar aangeboden. Sindsdien was de prijs al een keer sterk in prijs gedaald, maar uiteindelijk vandaag op kerstdag gekocht. De nieuwe eigenaar van het landgoed in Los Olivos in Californië is miljardair Ron Burkle, een oude bekende en zakenpartner van de “King of Pop.”

Michael jackson

In 2005 werd Jackson berecht en vrijgesproken van beschuldigingen dat hij een 13-jarige jongen op Neverland had misbruikt. Jackson zei datzelfde jaar niet meer te zullen terugkeren naar Neverland. Hij vond dat de 70 politieagenten die de huiszoeking deden, het huis verpest hadden. Zodoende voelde het voor hem niet meer als thuis. In 2006 werden de faciliteiten gesloten en werd het meeste personeel ontslagen. Volgens de woordvoerder van Jackson was dit het geval omdat hij er niet meer woonde. Vier jaar later, in juni 2009, stierf Jackson in een ander huis in Los Angeles na een hartstilstand veroorzaakt door een overdosis.

Neverland

De legendarische popzanger kocht het landgoed in 1987 voor zo’ 19,5 miljoen dollar en gaf het de naam Neverland, naar een eiland in de verhalen rond Peter Pan waar kinderen nooit opgroeien. Relevant, aangezien hij samen met zijn broers – The Jackson 5 – nooit een jeugd heeft gehad. Hij maakte er een amusementspark van, compleet met een dierentuin en verscheidene pretpark-attracties, waar hij regelmatig kinderen en hun familieleden welkom heette.

Leaving Neverland

In de volgende aantal jaren daarna werd Neverland het middelpunt van verschillende onderzoeken naar seksueel misbruik van kinderen door Michael Jackson. De artiest ontkende dat hij het pretpark had gebruikt om minderjarige jongens in te palmen, maar werd nogal in twijfel getrokken door de media en goegemeente. Sinds zijn dood is Jackson het vele malen onderwerp geweest van verdere beschuldigingen van misbruik, waaronder die gemaakt in de veelbesproken documentaire Leaving Neverland in 2019.

Ron Burkle betaalde er 22 miljoen dollar voor (rond de 18 miljoen euro), een kwart van de oorspronkelijke vraagprijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Jackson (@michaeljackson)