Vorig jaar in september heeft de gerenommeerde Italiaanse scheepswerf Azimut Yachts aangekondigd dat ze zijn begonnen met de bouw van een 38,2 meter lange sloep genaamd Grande Trideck. Dit is het grootste project van de botenbouwers tot nu toe. Ondanks het gekke jaar dat we allemaal hebben gehad, zijn de werkzaamheden er niet op achteruit gegaan en kwamen ze met het nieuws dat het exemplaar bijna klaar is om in het water gedoopt te worden.

Azimut Yachts

Wat bijzonder is aan dit driedeks schip, is de verhoogde achterste cockpit, die een reeks nieuwe buitenruimtes creëert. Allen strategisch rond de boot geplaatst. Het terras biedt uitzicht op de uitgestrekte zee of de degelijke strandclub én een privé-patio waar passagiers hun tijd graag zullen willen spenderen.

jacht

De mooie strandclub heeft hoge plafonds, terwijl het bovendek een ruime sociale ruimte met volledige balken herbergt. Het zonnedek rond de voorste bar en de aangepaste spa zijn omgeven door zonneschermen. Ideaal voor ontspannende individuele momenten of om wat tijd door te brengen samen met vrienden of familie.

Grande Trideck-jacht

Aan de binnenkant zette een andere veelgeprezen Italiaanse ontwerper, Achille Salvagni, zijn verbeeldingskracht in en ontwierp hij de veelzijdige en informele lay-out. Het privé-terras op het hoofddek is dé plek wanneer je toe bent aan wat privacy. Grande Trideck heeft vijf hutten. Op het hoofddek bevindt zich een ruime master-suite, terwijl de resterende vier gastenhutten zich midscheeps bevinden.

Grande Trideck-jacht

Met een van de twee motoropties met een vermogen van 2400 of 2600 pk, kan het nieuwe Trideck-jacht van Azimut een topsnelheid van 23 of 24 knopen bereiken. Een indrukwekkende prestatie voor een jacht van deze omvang. Dit was mogelijk dankzij de bouw waar voornamelijk lichtgewicht elementen werden toegepast. Het gevaarte is gelamineerd met koolstofvezel, vinylester en er is epoxyhars toegevoegd aan de mix.

Grande Trideck-jacht

Het – eerste driedeks – jacht gebouwd door Azimut Yachts zal binnen enkele maanden worden opgeleverd. De Italianen willen met dit Grande Trideck-jacht laten zien dat het merk in staat is dingen naar een ander niveau te tillen. Zowel qua design en stijl als qua constructie.