De laatste tijd lijken de kartonnen kaarten met Aziatische-monsters een flinke opmars in populariteit te maken. Zo passeerde deze kaart recent al de revue, die werd geveild voor bijna drie ton. En ook deze kaart geeft een beeld van hoe felbegeerde deze verzamelobjecten zijn. De laatste tijd gaan er steeds meer kaarten onder de hamer voor tonnen. Ook deze Pokémon-box haalde een krankzinnig bedrag op. Pokémon is nog altijd even relevant als voorheen.

Pokémon kaarten-box

Als je om de een of andere reden nog steeds Pokémon-kaarten hebt opgeborgen in de kelder, op zolder of waar dan ook, wil je die misschien afstoffen. Want je hebt het een potentieel levens veranderend middel in huis. Op het Comics & Comic Art-evenement van Heritage Auction werd deze ‘nooit geopende’ Pokémon First Edition Base Set Booster Box uit 1999 geveild. Een vastberaden koper had hier maar liefst $408.000 voor over.

Pokémon

De inhoud van de doos omvat 36 boosterpakketten, in pakketje zitten 11 kaarten. Een kleine rekensom en je komt tot de conclusie dat het om 396 gaat. De verzegelde verpakking is wat hier wat voor de enorme kostenpost zorgt. De pakketten nog nooit het daglicht hebben mogen aanschouwen, vandaar dat de kaarten in een perfecte, ongerepte staat verkeren. In vergelijking is dit dus niet zo’n heel knappe prestatie, gezien sommigen kaarten per stuk rond de twee á drie ton opleveren. Maar we moeten dit vergeten dat dit om kartonnen speelkaarten gaat. Behoorlijk bizar dus.

Verbroken record

Hiermee werd het vorige wereldrecord – dat stond op $360.000 – met gemak verbroken. Dat was een vergelijkbare boosterbox in november van 2020 onder de hamer ging. “De recente geschiedenis heeft aangetoond dat de vraag naar First Edition Base Set Sealed Booster Boxes enorm stijgt”, aldus Jesus Garcia, die een kaartenexpert in de stripafdeling van Heritage Auctions. “Op basis van de concurrerende biedingen toen Heritage Auctions in november een vergelijkbare set verkocht, verwachtten we dat de belangstelling voor deze set nog groter zou zijn, en onze verzamelaars stelden niet teleur.”

Pokémon