Vianney Halter heeft een naam voor zichzelf gemaakt in het maken van unieke en technisch gezien zeer complexe uurwerken. Hierop is de ongelooflijke Deep Space Tourbillon absoluut geen uitzondering op. Het werd geïntroduceerd in 2013 en won in hetzelfde jaar de innovatieprijs tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Genève. Nu is het klaar voor pre-order. De nieuwste creatie van Vianney Halter is misschien wel zijn meest imposante exemplaar.

Vianney Halter

Vianney Halter is een Zwitserse horlogemaker en één van die vernieuwers van de laatste tijd, die radicaal een nieuwe weg induikt met betrekking tot de recente horlogetraditie. En dat is duidelijk waarneembaar. Het kostte ruim 25 jaar aan onderzoek en ontwikkeling om dit nieuwe indrukwekkend stuk uurwerk-techniek werkelijkheid te laten worden. Het idee achter het horloge kwam bij de horlogemaker in 1996 toen hij begon met piano leren spelen. Zo begon het prille begin van deze uiterst technische polsversiering.

Vianney Halter besloot om de Deep Space Tourbillon met zijn drieassige tourbillon te gebruiken als basis en bouwde in 2019 een werkend proeftype van de twee balansen. Het horloge wordt handmatig opgewonden en biedt een gangreserve van 65 uur. De uren en kwartalen zijn af te lezen uit een diafragma aan de bovenkant, terwijl minuten in een onderste diafragma verschijnen.

Vianney-Halter-4

De complexiteit van het mechanisme wordt benadrukt door een unieke en lichte architectonische constructie. De 42 gepolijst gebogen pilaren die de bruggen vasthouden zijn een betuig aan de prachtige marine Achille Benoît uit 1939 stopwatch. Elk onderdeel van het mechanisme is traditioneel versierd en met de hand verfijnd voor een adembenemend effect. Ondanks de complexiteit is de technologische architectuur gefocust op eenvoudigheid en efficiëntie. “Niets is overbodig”.

Vraagprijs

Het ongelooflijke polshorloge is nu beschikbaar voor pre-order en bevat een prijskaartje van om en nabij de $972.000. Vianney Halter is van plan om het eerste horloge begin zomer te leveren en zal niet meer dan twee stuks per jaar maken. Dus wees er snel bij, mocht je überhaupt over zo’n bedrag beschikken zonder de financiële afgrond in te duiken.

Wil je alle in’s en out’s weten, dan ben je hier op het juiste adres. 

Vianney-Halter-1 Uurwerk