Waar we laats al getrakteerd werden op een blauwe jubileum editie van de ABT RSQ8-R, pakt ABT Sportsline wederom groots uit. In de vorm van zijn kleine broertje: de SQ7. Broertje klinkt wat minderwaardig, maar dat is in dit geval alles behalve. Eerder realiseerde de Duitser al een widebody variant van de SQ7, ditmaal voorzien ze het exemplaar van Audi met het Aero-pakket.

ABT Audi SQ7 TFSI

ABT Sportsline biedt stijlvolle sportkleding voor de nieuwe Audi SQ7 met de 510 pk 4.0 TFSI en 970 Nm koppel. Dat is 75 pk en 70 Nm meer dan de standaard uitvoering.

ABT-Tuning-SQ7-3

De Audi SQ7 staat voor sportiviteit in een groot formaat. De recente motorwisseling van de koppelzware diesel naar de nog krachtigere benzinemotor heeft de prestaties verder verbeterd. Met 507 paardenkracht wordt de auto van 2,3 ton in 4,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u gekatapulteerd. In de toekomst zou het zelfs dichtbij kunnen zijn: ABT Sportsline werkt al aan een prestatie-upgrade.

“Zelfverzekerde uitstraling”

Een Audi SQ7 ontbreekt niet in de ‘zelfverzekerde uitstraling’. Zo’n bak waarmee u uw kroost met stijl afzet bij school. Ook het interieur is onder handen genomen, met oog voor detail. Onder meer met een koolstofvezel ABT dashboard en de bekleding van het stoelframe. Daarnaast zijn ook de ABT start-stop-schakelkap met verlicht logo en is ABT’s geïntegreerde instapverlichting leverbaar.

ABT-Tuning-SQ7-2

Het ABT wide body aeropakket is daarom ook beschikbaar voor de SQ7 met de nieuwe 4-liter TFSI-motor. De set bevat een agressief ontworpen opzetstuk voor de voorbumper, spatbordverbreders, deurstripbevestigingen en een opzetstuk voor de achterskirt.

Een slanke bodykitversie zonder spatbordverbreders is als optie ook verkrijgbaar. SQ7-eigenaren kunnen ook opties bestellen zoals ABS-kunststof of koolstofvezel ABT-achterspoiler of spatbordinzetstukken. Breed assortiment aan keuze dus en dat willen ze benadrukken ook.

Keuze is aan uw

Terwijl de basis SQ7 standaard is uitgerust met 20-inch wielen en lichtmetalen velgen, past ABT Sportsline indrukwekkende 22-inch wielen over de hele linie. Bijvoorbeeld de Sport GR, in glanzend zwart of mat zwart, elk met diamantbewerkte elementen. Een unieke optie is de HR Aero velg in dark smoke met mat zwarte aero ring. Het derde alternatief is de vloeivormende High Performance HR-F, naar keuze verkrijgbaar in dark smoke of glanzend zwart.

Check de website van ABT voor meer.