Nog geen week geleden zagen we een verrassende wending in de koers van Bitcoin. Tesla besloot om voor €1.2 miljard aan bitcoins te kopen, waarna de koers van de munt steeg tot een recordhoogte. De magische $50.000, waar veel investeerders en belanghebbenden al een lange tijd op hoopten is nu eindelijk bereikt. De prijs bereikte vanochtend de $50.000 – omgerekend €41.000 – dankzij de komst van steeds meer institutioneel geld.

De Bitcoin verklaring

Niet alleen Tesla heeft de afgelopen tijd voor gigantische bedragen aan Bitcoin gekocht. Afgelopen week lieten ook rapper Jay-Z en Twitter topman Jack Dorsey weten een bitcoinfonds op te richten. In dit bitcoinfonds is al voor €20 miljoen aan bitcoins gestopt. De missie van het fonds is om van de virtuele valuta hét gangbare betaalmiddel te maken. De mannen hebben meerdere experts ingeschakeld om dit doel te kunnen bereiken.

Ook het Amerikaanse bedrijf Microstrategy heeft de afgelopen weken flink toegeslagen. Het bedrijf kocht in totaal 70.000 Bitcoin, die een huidige waarde hebben van bijna €3 miljard. Het bedrijf heeft inmiddels al haar reserves aangehouden heeft vanochtend aangegeven een additionele €600 miljoen te investeren in de munt. Hiervoor hebben ze wel investeerders nodig, aangezien de reserves van het bedrijf al volledig bestaan uit Bitcoin. Mede dankzij deze bekendmaking, is de munt nu opnieuw tot een recordhoogte gestegen en is de magische $50.000 bereikt.

Instappen of niet?

Voor bedrijven als Tesla, Microstrategy en PayPal is het houden van grote hoeveelheden cash niet voordelig. Volgens die bedrijven – en vele experts – is Bitcoin betrouwbaarder omdat de virtuele munt niet beïnvloed wordt door bijvoorbeeld inflatie. De munt is totaal onafhankelijk van een centrale bank en de transacties worden uitgevoerd zonder de bemoeienis van tussenpersonen.

Bitcoins

Na deze recordprijs is het voor velen wachten op een nieuw record. Instappen blijft voor veel mensen een risico, maar door de interesse van steeds meer grote bedrijven lijkt dit risico steeds minder groot te worden en neemt de populariteit van de munt alsmaar toe.