De 31-jarige Whitney Wolfe Herd mag zich sinds deze week de jongste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld noemen. De knappe dame heeft haar vermogen grotendeels te danken aan de datingapp Bumble, die zij heeft opgericht. Afgelopen week ging de app na de beurs.

Bumble

De dating-app Bumble werd in 2014 opgericht door Herd. Een ruzie die ze met haar ex-werkgever Tinder kreeg, mondde uit tot een rechtszaak waar Tinder schuldig werd bevonden aan sexuele discriminatie en intimidatie. Door de $1 miljoen aan smartengeld, kreeg Herd flink wat media-aandacht en werd ze benaderd door de oprichter van Badoo. Dit resulteerde in een samenwerking waarmee Bumble flinke investeringen ontving.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Herd noemt Bumble zelf een “feministische dating app”, omdat de vrouwen het gesprek met een mogelijke ‘hetero-match’ moeten starten. Mannen hebben in de app niet het recht om een gesprek te beginnen bij een match. Bij een match tussen 2 mannen of 2 vrouwen wordt zowel de man als de vrouw in de gelegenheid gesteld om het gesprek te beginnen.

Verdienmodel

Mensen die Bumble gebruiken kunnen kiezen uit een normaal abonnement van $9,99 per maand of kunnen een levenslang abonnement afsluiten voor $80. Hiernaast hebben gebruikers ook de keuze om munten te kopen waarmee ze zogeheten ‘super-swipes’ kunnen kopen. Een goed verdienmodel dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Herd besloot een tijd geleden om naar de beurs te gaan met de app en bij de uiteindelijke beursgang – die vorige week plaatsvond – werd ze na twee dagen al miljonair. De koers van het aandeel van de app steeg in één klap naar $77 per aandeel. Dit zorgde ervoor dat de waarde van Bumble steeg naar $8 milljard en Herd met haar 20% aandeel als oprichter ook in één klap miljardair werd. De jongste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld. Dat kan er maar één zijn.