Niet elke beroemdheid wordt in de schijnwerpers geboren. Ook zij moesten beginnen met doorsnee baantjes om uit te kunnen groeien tot de iconen die ze vandaag de dag zijn. Van George Clooney die met z’n voet tussen de deur verzekeringen verkocht tot Johnny Depp die telefonisch balpennen stond te verkopen.

Jim Carrey was schoonmaker

baantjes

Voordat de ster van Ace Ventura: Pet Detective en The Mask een van de meest succesvolle komische acteurs in Hollywood werd, bracht hij samen met zijn gezin tijd door met het schoonmaken van een magazijn in Ontario. Zijn pa was net zijn baan verloren als boekhouder, dus was niet een snel en effectieve manier om wat extra geld te innen. De familie raakte dakloos en moest in ruil voor huisvesting een fabriek schoonmaken.

Jim schrobde erop los tijdens een avondploeg van acht uur na schooltijd, wat leidde tot een daling van zijn cijfers en uiteindelijk tot zijn voortijdig schoolverlaten op zijn zestiende. Uiteindelijk kwam hij toch aardig op zijn pootjes terecht – niet dat er iets mis is met schoonmaken, maar u snapt het punt.

Kanye West was verkoopassistent

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ye (@kanyewest)

Voordat Kanye West de muziekindustrie betrad als een succesvolle rapper, werkte hij als verkoopassistent bij kleding- en detailhandelaar Gap. In de teksten van zijn debuutalbum, “The College Dropout”, beweert hij zelfs dat hij vroeger uit de winkel stal. De retailer werkt nu echter samen met de Gold Digger-hitmaker en Yeezy, zijn modebedrijf, voor een nieuwe kledinglijn genaamd Yeezy Gap.

Johnny Depp verkocht balpennen via de telefoon

baantjes

Recente schandalen hebben de glans van Johnny Depp – dat leest u in dit artikel – misschien aanzienlijk verminderd, maar nog steeds is hij een van de grootste sterren in Hollywood. Echter, voordat Depp op het witte doek verscheen, verdiende hij een karig inkomen met de verkoop van pennen via de telefoon . Herinnerend aan zijn eerste ervaring in de werkende wereld in het tijdschrift Hello, gaf hij toe dat hij de hele dag “mensen opbelde die niet willen dat je ze belt.” Wat een wereld van verschil in vergelijking tot nu.

Hugh Jackman was gymleraar

Hugh Jackman

dankzij zijn jarenlange rol als Wolverine in de X-Men-filmfranchise en in grote budgetproducties zoals The Greatest Showman. Moeilijk voor te stellen dat hij daarvoor chaotische kinderen les gaf in een muf gymlokaal. Of juist niet? Hij laat zien dat hij op z’n 52e nog steeds bezig is met gymmastiek – of een andere vorm van fysieke bezigheid.

Jackman werkte een tussenjaar aan de Uppingham School in Engeland als gymleraar. Tijdens een interview op de rode loper kwam Jackman een van zijn oud-leerlingen tegen, die daar toevallig als verslaggever werkte. De acteur grapte: “Het spijt me man, we go way back. Ik gaf je gymles op de middelbare school en ik wil weten hoe je lichamelijke opvoeding vordert. Het is erg belangrijk voor mij. ”

George Clooney was deur-aan-deur verzekeringsverkoper

George Clooney

Voordat George Clooney in Hollywood aankwam, had hij een reeks aan laagbetaalde baantjes. Eerder vertelde hij aan David Letterman: “Ik had veel rot baantjes. Ik heb verzekeringen van deur tot deur verkocht, maar het pakte niet goed uit. De casanova verkocht ook schoenen voordat hij zijn doorbraak had. In een interview met Evening Standard in Londen zei de acteur dat moeilijke banen hem een ​​gevoel van nederigheid gaven.

Barack Obama was ijscoman

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barack Obama (@barackobama)

President van de Verenigde Staten wordt je niet zomaar, ook hij moest ergens beginnen. Barack Obama werkte in zijn jeugd als ijscoman bij Baskin-Robbins in Hawaï toen hij op de middelbare school zat. Obama schreef over zijn ervaring op LinkedIn: “IJs scheppen is moeilijker dan het lijkt. Rijen en rijen keihard ijs kunnen wreed zijn voor de polsen.” Deze ervaring heeft hem echter levenslessen geleerd die hij vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Hij vervolgde: “Mijn eerste vakantiebaan was niet bepaald glamoureus, maar het heeft me waardevolle lessen geleerd. Verantwoordelijkheid, hard werken. Evenwicht tussen een baan met vrienden, familie en school.” En daar kunnen wij op de redactie ons ook goed in vinden. Ook al stelt het op eerste oog niet zoveel voor, leer je onbewust een hele hoop.