De Britse luxe autofabrikant biedt praktisch oneindige aanpassingsmogelijkheden voor de iconische hemelbekleding die de illusie van een sterrenhemel creëert. Maar Rolls-Royce heeft dit hemelse thema naar een heel nieuw niveau getild met zijn nieuwe Phantom Tempus-collectie.

Phantom Tempus-collectie.

De meeste speciale accenten van de Tempus-collectie bevinden zich in de cabine. Het unieke thema van de headliner is geïnspireerd op het pulsar astronomische fenomeen. Pulsars zijn bolvormige, compacte objecten in de ruimte die er vaak uitzien als flikkerende sterren en elektromagnetische straling.

Rolls-Royce-Phantom-3

De limited-edition versie van de vlaggenschip sedan is geïnspireerd door de tijd en de oneindige aard van het universum. “Phantom Tempus is een auto voor degenen die de wereld vormgeven terwijl ze hun eigen plek in het universum zoeken. Ze begrijpen dat, wat onze individuele gaven, talenten en kansen ook zijn, we tijd krijgen – en het is aan ons om het beste uit elk moment te halen.” vatte Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös samen.

Rolls-Royce-Phantom-7

De ontwerpers van Rolls-Royce hebben het dashboard – wat we eerder zagen met veren – ook getransformeerd tot een kunstwerk met astronomiethema. De ‘Frozen Flow of Time’-galerij is gemaakt van een enkele staaf aluminium waarin 100 individuele kolommen zijn gefreesd. Rolls-Royce heeft ook opzettelijk de klok weggelaten om “de vrijheid van klanten van de tijd en zijn beperkingen aan te duiden.” Kijk, gezelligheid kent geen tijd.

Interieur

Aan de buitenkant heeft de limited edition een zeer ingetogen look dankzij een nieuwe kleur, genaamd Kairos Blue. Een samenstelling die exclusief voor de Tempus Collection is gefabriceerd. De verf heeft verwanten aan de duisternis en het mysterie van de ruimte. Met enkele heldere lichtpuntjes.

Mechanisch gezien is het exemplaar identiek aan de standaard Rolls-Royce Phantom. Hij wordt aangedreven door een 6,8-liter V12-motor met dubbele turbocompressor die 563 pk en 664 Nm koppel koppel ontwikkelt. Rolls-Royce zal slechts 20 exemplaren van de Phantom Tempus.

Op de Rolls-Royce site vindt u meer over dit project.

Rolls-Royce-Phantom-2 Rolls-Royce-Phantom-2