Vorig jaar overleed de 78-jarige interieur-koning Jan des Bouvrie thuis aan de gevolgen van prostaatkanker. Zijn leven draaide om kunst en design. Zelf was hij dan ook een fervent kunstverzamelaar, met een indrukwekkende collectie. Eerder werd zijn luxe Amsterdamse woning in de markt gezet. Nu wordt zijn witte Alfa Romeo 8C Competizione aangeboden. De prijs is overigens, iets wat men normaal gesproken spendeert op de huizenmarkt.

Jan des Bouvrie

Onlangs verscheen de zeldzame auto van Jan des Bouvrie op de markt. We kunnen de stijl van (interieur)designer Des Bouvrie typeren als simpel, waar vooral wit en hier en daar wat zwart de show steelt. Dat is bij zijn voormalige vervoersmiddel niet anders.

Hoewel bij de introductie de auto leverbaar was in drie kleuren, kreeg Des Bouvrie het voor elkaar om ‘m in een witte kleursamenstelling in ontvangst te nemen. Na een aantal belletjes met de hoofdimporteur was het geregeld. Deze 8C is dan ook de enige in het wit.

Gelimiteerd tot 500 stuks

Alfa Romeo 8C Competizione is bedoeld als gelimiteerde editie. 500 stuks zouden er van komen en die kwamen er ook. Een paar daarvan zijn in Nederland geland. Jan des Bouvrie zag een klassieker in de Alfa 8C en zou de auto vasthouden zo lang hij kon.

Jan des Bouvrie-2

Veel moderne ‘odes’ gaan wat minder goed dan verwacht. Vooral omdat het oude zó iconisch was dat het nieuwe bijna niet anders kan dan tegenvallen. Samen met Maserati werd het motorblok ontwikkeld. Het gaat hier om een 4.7 V8 die gekoppeld is aan een semi-automatische versnellingsbak – dat 450 pk oplevert.

Vraagprijs

Met haar 19 duizend kilometer is het exemplaar al flink ingereden, maar zal nog steeds velen blij kunnen maken. De wagen met het bouwjaar 2008 wordt u aangeboden door Cool classic club. De neutrale bolide staat daar te koop voor €260.000.

Jan des Bouvrie-4