Goed nieuws voor auto- en horlogeliefhebbers; de Duitse autofabrikant Porsche gaat een samenwerking aan met Zwitserse horlogemerk TAG Heuer. Er komen verschillende horloges op de markt waarvan de ontwerpen volledig zijn gebaseerd op de combinatie van Porsche en TAG Heuer. De twee grote merken hebben al een lange tijd veel gemeen en mikken nu op een strategische samenwerking.

Samenwerking

Frédéric Arnault, CEO van TAG Heuer en zoon van de op twee na rijkste mens ter wereld, gaf bij de bekendmaking aan dat de twee merken eindelijk tezamen komen. Het startpunt van de samenwerking kwam grofweg een jaar geleden al, toen Porsche een Formule E Team oprichtte genaamd TAG Heuer Porsche. TAG Heuer was al titelsponsor van Porsche, maar is nu officieel partner.

De iconische term ‘Carrera’, die zowel in de geschiedenis van Porsche als TAG Heuer een belangrijke rol heeft gespeeld, komt terug in het nieuw uitgebrachte horloge.

De TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph bevat het ingegraveerde Porsche logo en bestaat uit de kleuren rood, zwart en grijs. Daarnaast is de onrust van het horloge als stuur uitgevoerd en is de wijzerplaat een verwijzing naar het dashboard van Porsche.

Porsche en TAG Heuer Carrera

Voor de autoliefhebbers onder ons, is de naam Carrera niet onbekend. Het is immers het meest bekende model van de Duitse autofabrikant. De naam Carrera is ook voor TAG Heuer ook geen mysterie. De bekendste en meest succesvolle collectie van het Zwitserse horlogemerk is de Carrera.

Inspiratie voor deze naam was de krachtige, net uitgebrachte, motor van Porsche. De twee merken hebben dus al een lange tijd veel in gemeen en veel liefhebbers zijn daarom ook verheugd dat er een officieel Porsche uurwerk op de markt wordt gebracht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TAG Heuer (@tagheuer)

De TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph is als Limited Edition verkrijgbaar met kalfslederen band, of met een metalen band. Geïnteresseerden zullen circa €5500 moeten neerleggen voor het uurwerk. Check de website van TAG HEUR voor meer informatie over de samenwerking.