In een wereld gedomineerd door luxegoederen die als lot massaconsumptie hebben, is een deze maatwerkopdracht voor Bespoke Rolls-Royce Phantom een verademing en een teken van écht luxe. De samenwerking tussen de opdrachtgever en het Rolls-Royce Bespoke Design team leidt tot een symbiose van onovertroffen vakmanschap en de mooiste materialen die samenkomen. Maak kennis met de Bespoke Rolls-Royce: de Koa Phantom.

Koa Phantom

De Phantom waar u nu in virtuele aanraking mee bent gekomen is in opdracht voor Jack Boyd Smith junior. Hij heeft een indrukwekkende autocollectie – met meer dan 60 unieke voertuigen – én z’n eigen museum: het JBS Collection Museum. De connaisseurs van Rolls-Royce Bespoke Collective werkten drie jaar lang aan deze expressie van de persoonlijkheid van de opdrachtgever en zijn liefde en passie voor uitzonderlijke klassieke auto’s.

Phantom Koa

De Koa Phantom is de eerste Rolls-Royce Phantom ooit waarin Koa hout wordt toegepast. Deze zeldzame houtsoort is afkomstig van bomen die uitsluitend groeien op Hawaii. De unieke Koa boom groeit uitsluitend op Hawaii en is een beschermde soort binnen de natuurparken van de eilandengroep. Dat beperkt de beschikbaarheid van geschikt basismateriaal tot bomen in particulier bezit. Een bijkomende complicerende factor zijn de zeer specifieke condities waaronder het Koa hout groeit.

“Een zeldzame uiting van oprechte luxe”

Bij daglicht heeft de ‘Packard Blue’ lakkleur een diepe blauwe gloed. Na het openen van de dubbele portieren valt het oog op een gepersonaliseerde plaquette met het opschrift ‘Hand-built in Goodwood, England for Laura & Jack Boyd Smith, Jr.’

Rolls-Royce-4

In andere delen van het interieur vormt het Koa hout een smaakvol contrast met de Dove Grey lederen bekleding met Navy Blue biezen en accenten. Boven de inzittenden fonkelt een handgemaakte Bespoke sterrenhemel met 1.420 lichtpunten. Het Rolls-Royce monogram op de hoofdsteunen weerspiegelt de exterieurkleur, terwijl het achtercompartiment is voorzien van een champagnekoeler die vergezeld gaat van twee kristallen champagneflutes en een decanteerkaraf, voorzien van de initialen van de opdrachtgever.

Proces van 500 arbeidsuren

Koa hout, zadelleer en roestvast staal zijn op sierlijke wijze verwerkt tijdens een 500 uur durend proces. De materialen in de Rolls-Royce komen uit alle uithoeken van de wereld, waar het een nog unieker en exclusiever is dan het ander. Eerder zagen we ook al een zeer uniek en extravagant dashboard in een Rolls.

Phantom Koa Phantom Koa Rolls-Royce-6