Eerder in 2020 eistte Valentino de huisbaas van hun ‘flagship store’ op 693 Fifth Owner, LLC (Manhattan) aan om tegen het einde van het jaar uit zijn winkel te stappen. Het merk dat vier niveaus van de desbetreffende locatie bezette, wilde eruit vanwege de verliezen veroorzaakt door de pandemie en de daaropvolgende economische duikvlucht. De eis werd echter door de betrokken rechter verworpen. Dat verhaal krijgt nog een duur staartje voor Valentino.

Aanklacht tegen Valentino

In een drastische wending is het Italiaanse modemerk nu door dezelfde huisbaas aangeklaagd omdat hij niet het recht had zijn huurovereenkomst te verbreken en de winkel in verval achter te laten. Volgens de rechtszaak van $207 miljoen is Valentino alle huur verschuldigd tot en met de vervaldatum van de huurovereenkomst in juli 2029, ondanks het verlaten van de winkel in december.

De claim roept het merk ook op om $12,9 miljoen te betalen voor schade aan winkels, inclusief renovatiekosten voor de panelen van Venetiaans terrazzo-marmer waar gaten in geboord zijn. Is ook niet een nette gang van zaken, hè. Overgrens zou het contract voor huurruimte doorlopen tot tot 2029.

In Valentino’s poging om af te zien van de 16-jarige huurovereenkomst, gebruikten ze de pandemie als voorwendsel. Het betoog luidde: “In het huidige sociale en economische klimaat, gevuld met pandemie-gerelateerde beperkingen, sociale afstandsmaatregelen, een gebrek aan consumentenvertrouwen en een heersende angst voor Betuttelende, persoonlijke, ‘niet-essentiële’ luxe boetieks, Valentino’s zaken op het terrein zijn aanzienlijk belemmerd en onpraktisch, onhaalbaar en niet langer werkbaar gemaakt.”

gaten

De advocaten van beide partijen laten nog geen details los over het vervolg van de zaak. Foto’s verkregen door The New York Post geven weer hoe de situatie er nu voorstaat. Witte verf die slordig op de vloeren en muren door de hele ruimte is aangebracht en de zijkant van een trap die behoorlijk beschadigt is door meerdere gaten.

$207 miljoen voor?

De huisbaas beweert dat Valentino het $ 15,3 miljoen verschuldigd is voor de schade en gederfde huur tijdens reparaties, $6,6 miljoen voor het niet betalen van huur van september tot februari en nog eens $184 miljoen om de duur van de huurovereenkomst te dekken. Aldus de rechtbankpapieren. De huisbaas vraagt ​​ook om de onkosten te vergoeden die hij heeft opgelopen bij het juridische gevecht tegen Valentino.