Minder dan twee jaar nadat de Britse Formule 1-ster Lewis Hamilton een appartement van $44 miljoen – dat hij onderhand al heeft verpatst – had gekocht in een met beroemdheden bezaaid flatproject in de wijk Tribeca in Manhattan, sloeg de de Britse Formule 1-ster opnieuw toe. In 2019 kocht hij voor $40,7 miljoen een luxe appartement in een ander gigantisch gebouw een blok verderop. In dat jaar verdiende de beste man €1,40 per seconde, dus hij kon en kan het zich prima veroorloven.

Lewis Hamilton

Volgens mensen die bekend zijn met beide deals, kocht de heer Hamilton een penthouse op 70 Vestry Street, een kalkstenen gebouw in Manhattan. Zijn buren zijn onder meer quarterback Tom Brady en zijn vrouw Victoria’s Secret Angel: Gisele Bündchen.

Lewis-Hamilton-2

Een groot deel van zijn torenhoge slaris investeert hij verstandig in vastgoed. Het appartement van Lewis Hamilton heeft vier slaapkamers en beslaat ongeveer 608 vierkante meter plus meer dan 279 vierkante meter aan buitenruimte – met vrij uitzicht op de Hudson River.

Het gebouw heeft een afgesloten porte-cochère die leidt naar een binnenplaats om de privacy van zijn bewoners te beschermen, evenals een 25 meter lang zwembad, een fitnesscentrum, een squashbaan, een bibliotheek en een lounge waar bewoners kunnen dineren of cocktailparty’s bijwonen – om maar iets te noemen.

Lewis-Hamilton-1

Ook vindt Hamilton vastgoed in ons land – met name Amsterdam –  erg interessant. Zo gaf hij ooit aan te denken aan het aanschaffen van een grachtenpand in onze hoofdstad. Hij heeft een nauwe samenwerking met Tommy Hilfiger, die hun hoofdkantoor nabij het Leidseplein hebben gevestigd. Zoals het een echte F1-coureur betaamt heeft de beste man natuurlijk ook een huis in Monaco, net als onze Max Verstappen. Daarnaast heeft hij nog een veelomvattend vastgoedportfolio.

Salaris 2021

De regerend wereldkampioen heeft 8 februari van dit jaar – na een hoop gedoe – dan eindelijk zijn krabbeltje gezet onder een nieuw contract bij Mercedes. Lang niet onverdienstelijk, hij gaat zelfs samen met Verstappen meer verdienen dan alle andere coureurs bij elkaar opgeteld. Zie hier de volledige salarislijst.

Manhattan Manhattan Lewis-Hamilton-3 Lewis-Hamilton-3