Er zijn niet veel rappers die kunnen zeggen dat ze een vermogen hebben van €1 miljard. Om precies te zijn, zijn het er 2. Naast rapper Kanye West, die zijn vermogen van €2.5 miljard vooral heeft te danken aan zijn sneakermerk Yeezy, heeft ook rapper Jay-Z een vermogen van meer dan €1 miljard. Hoe komt de rapper – en man van de schone Beyoncé – aan zo’n vermogen? Wij hebben het uitgezocht.

Jay-Z

Jay-Z werd geboren als Shawn Corey Carter in Brooklyn, New York. Al op 12-jarige leeftijd raakte hij verzeild in het criminele circuit en kreeg hij meermaals te maken met schietpartijen. In 1995 – op 26-jarige leeftijd – richtte hij een platenmaatschappij genaamd Roc-A-Fella Records op. Deze keuze bleek een slimme zet, want al gauw kwam er contacten met grote artiesten als Eminem en Kanye West.

Jay-Z groeide langzaam uit tot een icoon in de hiphop wereld en het geld dat hij met zijn shows en albums verdiende investeerde hij slim in bedrijven als Uber en Armand de Brignac. Naast investeringen in bedrijven, heeft Carter ook een flink vastgoedportefeuille op zijn naam staan. Een paar jaar geleden kocht hij samen met zijn tevens welvarende vrouw Beyoncé een gigantisch huis in LA voor $88 miljoen.

Vermogen

Om het vermogen van de 51-jarige rapper iets specifieker in kaart te brengen, hebben we de hulp van Forbes ingeroepen. Volgens hen bestaat het vermogen van Jay-Z uit:

  • €275.000.000 aan belangen in het luxe champagnemerk Armand de Brignac
  • €190.000.000 aan cashgeld en investeringen – waaronder in Uber
  • €150.000.000 aan muziekrechten, -inkomsten en zijn platenlabel
  • €120.000.000 aan vastgoed
  • €100.000.000 aan belangen in het Scandinavische streamingplatform Tidal
  • €90.000.000 aan belangen in zijn cognacmerk D’Ussé
  • €65.000.000 aan kunstverzamelingen
  • €20.000.000 aan belangen in een bitcoin-fonds
Jay-Z

De meest recente investering van Jay-Z was de oprichting van het bitcoin-fonds samen met Twitter voorman Jack Dorsey. Mede hierdoor steeg de waarde van de virtuele valuta naar een nieuwe recordhoogte. Met de ondernemersgeest van de rapper is in ieder geval niets mis en ook in de liefde heeft de beste man niets te klagen. Wij nemen ons petje af voor deze man die, letterlijk, van de bodem is gekomen.