Gezien het weer is het nog niet echt de tijd om naar buiten te gaan en een zwembad op te zoeken. De zomermaanden beginnen echter toch al langzaam in zicht te komen. In ons land zijn er genoeg zwembaden, maar als we kijken naar de echte mooie baden moeten we helaas in het buitenland zijn. We nemen een kijkje bij de mooiste zwembaden ter wereld.

Perivolas Hotel – Santorini

Het Griekse eiland Santorini is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest prominente vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Het eiland staat bekend om de prachtige huisjes, mooie bergen en de mooie stranden met blauwe wateren. In het dorpje Oia ligt het Perivolas hotel met daarop een van de mooiste zwembaden op aarde.

Perivolas hotel

We hebben het over een zogeheten infinity pool, waarbij één zijde van het zwembad overloopt. Het blauwe water van het zwembad lijkt ongemerkt over te gaan in het eveneens blauwe water van de Egeïsche zee. Het zwembad is niet heel groot, maar het uitzicht is oogverblindend. Men kan vanuit het zwembad genieten van de rustige zee en de vulkanische rotseilanden.

Marina Bay Sands Hotel – Singapore

In het prachtige Singapore ligt het Marina Bay Sands Hotel. Het zwembad op het dak betreft ook een infinity pool en is met 150 meter de grootste infinity pool ter wereld. Het zwembad heeft een weergaloos uitzicht over de skyline van Singapore en behoort daarom zeer zeker tot de mooiste zwembaden ter wereld.

Infinity Pool Singapore

Golden Nugget Tank Pool – Las Vegas

In het Golden Nugget Casino Hotel in Las Vegas ligt een van de meest bijzondere zwembaden ter wereld. Het zwembad heeft een aquarium met exotische vissen en haaien. Het aquarium ligt midden in het zwembad en de bezoekers kunnen zelfs met een waterglijbaan door de haaien glijden. Al met al een unieke ervaring in een prachtig hotel, om heerlijk tot rust te komen.

Mooiste zwembaden ter wereld

San Alfonso del Mar – Chili

Het San Alfonso del Mar zwembad is niet alleen één van de mooiste zwembaden ter wereld, maar ook officieel het langste zwembad ter wereld. Het zwembad is een kilometer lang en heeft een inhoud van liefst 250.000 kubieke liter. Aangezien het water van de aangrenzende Stille Oceaan zo slecht is, is het zwembad de perfecte vervanger van de zee.

San Alfono del Mar zwembaden

Een klein nadeel van het zwembad is dat er op een groot deel slechts gevaren en gesurft mag worden. Het zwemgedeelte is enkel bestemd voor bezoekers van het San Alfonso del Mar Resort.