De luxe onroerendgoedmarkt in Hongkong heeft opnieuw een record gevestigd, nu het herstel van de pandemie daar langzamerhand op stoom komt. Eerder zagen we al een baanbrekend recordverkoop van een 5 slaapkamer appartement dat werd verkocht voor $59 miljoen – daarmee het duurste appartement in heel Azië. Niet alleen de kooprijzen, maar ook de huurprijzen schieten door het dak.

Hongkong

Azië domineerde afgelopen jaar de lijst van de duurste vastgoedmarkten ter wereld. Hongkong was voor het vijfde achtereenvolgende jaar de duurste stad om te leven. Met dat gegeven in ons achterhoofd komt het niet zomaar uit de lucht vallen dat huizen daar worden aangeboden voor dit krankzinnige bedragen.

Wharf Holdings Ltd. heeft een luxe huis verhuurd in haar 11 Plantation Road-project on the Peak voor HK $ 1,35 miljoen ($174.000) per maand. Dat vertaalt zich in meer dan $2 miljoen per jaar voor de niet-geïdentificeerde huurder. Wharf is van plan om vier van de zeven huizen aan Plantation Road 11 te verkopen en de rest te leasen voor huurinkomsten.

Hong Kong-2

‘Het kost veel tijd om een ​​huis te verkopen’, zei Lam. ‘Ze zouden sowieso een voorraad hebben die wacht op verkoop. Het leasen van een deel van de huizen met substantiële huurprijzen kan de markt stimuleren en tegelijkertijd huurinkomsten bieden. ” Het huis van 1.004 vierkante meter met uitzicht op Victoria Harbour beschikt over een eigen garage, een tuin en een lift in het pand.

Een schaarste aan woningvoorraad op de Peak en de tijdrovende aard van de verkoop van luxe hebben de ontwikkelaar er waarschijnlijk toe aangezet om een ​​deel van zijn voorraad te verhuren, aldus Thomas Lam, een uitvoerend directeur bij Knight Frank LLP – die laatst ook het 2021 Wealth Report publiceerde.

Per vierkante meter ben je in Hong Kong gemiddeld ruim 24.000 euro kwijt. Ter vergelijking, in Amsterdam betaal je gemiddeld €6.000 per vierkante meter. Het gras is dus zeker niet altijd groener aan de overkant.