Azië herbergt diverse luxe eigendommen. Leven in Hong Kong brengt een aantal hoge kosten met zich mee. In feitte, het is de duurste stad om een advocaat in te huren en het is de op één na duurste stad voor het uit eten gaan en voor het kopen van woningen in het centrum. Daaronder valt ook dit appartement in Hong Kong valt, dat onlangs werd verkocht voor $59 miljoen.

Azië domineerde afgelopen jaar de lijst van de duurste vastgoedmarkten ter wereld. Hong Kong was voor het vijfde achtereenvolgende jaar de duurste stad, terwijl Singapore tweede werd en Shanghai derde. De transactie van dit appartement werd voltooid door de Hong Kong-tycoon Victor Li’s CK Asset Holdings Ltd. en wordt aangeprezen als een recordbrekende verkoop in de vastgoedsector.

Huizenmarkt Hong Kong

Per vierkante meter ben je in Hong Kong gemiddeld ruim 24.000 euro Kwijt. Ter vergelijking, in Amsterdam betaal je gemiddeld ruim €6.000 per vierkante meter. Dus zo erg hebben we het nog niet hier. Het duurste huis in Hong Kong kost 681.000 euro per vierkante meter.

Borrett Road-project

Het luxe penthouse beslaat 314 vierkante meter en heeft een eigen zwembad en drie parkeerplaatsen. Het is gevestigd op de 23e verdieping van het 21 Borrett Road-project, een van de meest luxueuze woningbouwprojecten in de regio.

Hong Kong-1

Compleet met vijf slaapkamers en een vloot aan voorzieningen, heeft het appartement het record verbroken van een andere luxe ontwikkeling in Mount Nicholson in 2017 om het duurste appartement in Azië te worden. De aankoop geeft ook de trend weer van het herstel van de luxe huizenmarkt in de stad in de afgelopen tijd.

Prijsdalingen

De prijzen van het luxe huis waren in 2020 met 8% gedaald. Gezien de recente aankopen zoals deze, zou de wereldwijde markt voor luxe onroerend weleens goe op weg naar herstel kunnen zijn. De regering schrapte vorig jaar de plannen om een ​​belasting op leegstaand onroerend goed in te voeren, wat de druk op de verkoop van luxe huizen zou kunnen verlichten, aangezien het meestal lastig is om prijzig onroerend goed op te schonen.