Als je opzoek bent naar een luxe levensstijl, maar daar niet ál te veel kwijt aan wilt zijn, wil je steden als Hong Kong, Singapore en New York vermijden. De wereldweide vastgoed economie zou volgend jaar wel eens heel anders kunnen zijn, maar de duurste steden van 2020 zijn bekend.

Er zijn 28 steden over de hele wereld meegerekend in het “Global Wealth and Lifestyle Report 2020”: 10 in Azië, 12 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en zes in Noord- en Zuid-Amerika. Ze keken daarbij naar zaken als vastgoed, auto’s, kunst, kleding, eten, hotels en vluchten. ‘Luxe’ stond ooit voor mooie goederen, zoals sportwagens en designertassen. Nu is het veranderd in een bredere categorie zoals van lekker eten tot nieuwe lifestyle-trends zoals wellness.

Top 3 duurste steden om te leven

De top 3 is dit jaar een volledig Aziatisch trio: Tokyo en Shanghai en de laatste belichten we onderaan dit bericht. New York klom naar de vierde plaats, terwijl tegelijkertijd Los Angeles opklom naar de achtste plaats. De Franse hoofdstad daalde naar de vijfde plaats, gelijk aan een andere Europese stad, het Zwitserse Zürich. De Israëlische stad Tel Aviv is de enige stad in het Midden-Oosten die de top 10 weet te vinden en klommen dit jaar naar de 7e plek.

Duurste steden

Monaco, de kleine formule-1 stad aan de Franse Riviéra, is de duurste van de steden als we het hebben over vastgoed, maar het is een relatief betaalbare plaats om whisky te drinken en om designertassen te kopen. Dat is de reden dat deze kleine soevereine stadstaat binnen komt wandelen op plaats 10.

Overduidelijke ‘winnaar’

Hong Kong staat met kop en schouders op nummer één, de stad staat hoog in veel categorieën, van de High-end kosten tot algemeen levensonderhoud. De Chinese stad is de duurste stad om een advocaat in te huren en het is de op één na duurste stad voor het uit eten gaan en voor het kopen van woningen in het centrum. Het is de op drie na duurste stad om een hotelsuite te boeken. Een mogelijk financieel positief puntje aan deze stad is dat het de goedkoopste plaats (in vergelijking met de andere steden in deze lijst – om sieraden te kopen.

Hong Kong