Wie aan dure horloges denkt, zal snel uitkomen bij bekende merken als Rolex, Audemars Piguet of Patek Philippe. Het duurste horloge dat ooit is gefabriceerd is echter niet van een horlogemerk, maar van een juwelier. Het Britse Graff heeft al sinds 2014 het duurste horloge ter wereld weten te fabriceren. Geïnteresseerden kunnen het uurwerk voor een slordige €44 miljoen bemachtigen.

Het duurste horloge ter wereld

Wie een horloge wil kopen waarop de tijd makkelijk is af te lezen, kan beter voor een ander horloge kijken. De ‘Graff Diamonds Hallucination’ bestaat namelijk uit een totaal van 110 karaat gekleurde diamanten, die 95% van het horloge bedekken. Wie goed kijkt ziet tussen de glinsterende stenen een klein klokje met de tijdsindicatie.

De diamanten die op het uurwerk zitten zijn op natuurlijke wijze gekleurd en zijn daarom uiterst zeldzaam. Het horloge bestaat naast diamanten met verschillende kleuren ook uit diamanten met verschillende vormen. Het horloge kan dankzij een techniek makkelijk worden om- en afgedaan. Het enige wat je hoeft te doen is een klein beetje druk uitoefenen op een van de diamanten.

Graff Diamonds

Zij die dachten dat dit horloge een uitzondering was voor Graff, hebben het niet helemaal aan het recht eind. Op de tweede plek van ’s werelds duurste horloges staat ook een horloge van de juwelier en is qua vorm bijna identiek met de ‘Diamonds Hallucination’. De naam van dit horloge is ‘The Fascination’.

The Fascination

Het grote verschil met de Diamonds Hallucination en The Fascination is dat er bij de laatsgenoemde gebruik is gemaakt van volledig witte diamanten. Wie van een kleurrijk uurwerk houdt, kan beter kiezen voor de Diamonds Hallucination. Met het prijskaartje lijkt het ons echter sterk dat er mensen daadwerkelijk geïnteresseerd zijn, maar wie weet.

Of het kunst of kitsch is, laten we aan jullie over.