Tenzij je van plan bent om een grote broodvoorraad op te slaan, zal je bij een bezoekje aan de plaatselijke bakker niet diep in de buidel hoeven tasten. De uitzondering bevestigt echter de regel, want familiebakkerij Pan Piña in Malaga hanteert heel andere prijzen dan een normale bakker. De bakker is een begrip bij een zeer exclusieve clientèle. Tijd om hier eens een kijkje te nemen.

Bakkerij Pan Piña

Dertien jaar geleden nam bakker Juan Manuel Moreno een familiebakkerij over in Malaga. Een normale bakker zijn, zag Moreno niet zitten. Hij zoekt al jaren naar het perfecte meel, haalt zout met de hand uit grotten en verzamelt emmers met speciaal hard water voor zijn deeg. Andere speciale ingredienten voor zijn broden zijn geroosterde zaden en nog een heel bijzonder ingrediënt dat de hoge prijs verklaart.

Het duurste brood van bakkerij Pan Piña kost €1380. Voor dit geld krijg je geen brood dat met goud is bedekt, maar toch zitten we er dicht bij in de buurt. Het bijzondere ingrediënt is namelijk kleine stukjes goud en zilver, geschikt voor consumptie. Het bakken van de dure broden met goud en zilver duurt tussen de 12 en 18 uur per brood.

Het geheim van het duurste brood ter wereld

Volgens de bakker is zijn geheim niet alleen het goud en het zilver, maar ook de tijd en de precisie die hij in de broden steekt. De bakker begon exact een jaar geleden met de dure broden te verkopen en heeft inmiddels al honderd mensen blij mogen maken met het duurste brood ter wereld. De klanten van Moreno zijn verre van doorsnee.

Duurste brood

Op het bijzondere baksel komen bijzondere figuren af, zoals Arabische sjeiks, Russische vastgoedmagnaten en ook nieuwsgierige mensen met een dikke portemonnee. Volgens Moreno is men op zoek naar exclusiviteit en wil hij deze mensen iets lekkers en unieks bieden. De bakker hoopt de komende jaren een begrip te worden bij de rijken en wil nog lang doorgaan met zijn grootste passie: dure broden bakken.

Als je het ons vraagt een uiterst leuke manier om je brood te verdienen, letterlijk dan.