Met de hagelnieuwe, verlengde Mercedes S-Klasse reist onze Floris af naar het zuidelijkste puntje van Zeeland, Aardenburg. In zo’n wagen laat je je natuurlijk rijden en daarom heeft Floris privé-chauffeur Chris Beemer meegenomen, eigenaar van de Taylor Group. Eenmaal aangekomen bij het prachtige Kasteel Elderschans staat kasteelheer – ooit vluchteling – én selfmade miljonair Salar Azimi hem al op te wachten.

Van vluchteling naar multimiljonair

Salar Azimi vluchtte in 1995 op zijn dertiende van Iran naar Nederland. Hij woonde eerst een aantal jaar met zijn ouders en broer in een asielzoekerscentrum. Later ging hij Business Management studeren aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en bouwde na zijn afstuderen in 2005 samen met zijn broer Sasan een waar zakenimperium op: telefoonbedrijf Trendy Telecom en computerbedrijf Trendy Computers.

Floris-Azimi02

Later volgde ook een hotel (inmiddels 3), een partyboot en een eigen Belgische amateurvoetbalclub. Tijden veranderen. Nu is Azimi een multimiljonair en woont hij samen met zijn vrouw Annika, dochters Princess en Isabelle, boer Sasan en zijn gezin én ouders in kasteel de Elderschans in Aardenburg – het enige kasteel in heel Zeeuws-Vlaanderen.

Huistour

Azimi geeft Floris een tour door zijn kasteel en samen nemen ze ook nog even zijn imposante wagenpark door. Het interieur in zijn burcht bestaat uit pronkstukken uit alle hoeken van de aarde, maar veelal uit Perzië, en omvat een indrukwekkende wijnkelder.

multimiljonair

Tussendoor leert Floris aan Salar hoe sabreren in z’n werking gaat en nuttigen ze samen een blikje Perle Imperial Kaviaar van House of Caviar. Aangezien het de vorige keer zo beviel: in deze video weer een WristCheck, met deze keer de “Pepsi”.

Winactie

We hebben deze keer echt een hele interessante winactie. We mogen namelijk een nieuwe mobiele telefoon weggeven van Carbon Mobile. Dit superlichte device is volledig gemaakt van carbon. We schreven er recent al een artikel over, die lees je hier. Wat moet je doen om kans te maken? Dat wordt kristalhelder uitgelegd in de onderstaande video. Veel kijkplezier, amices.

Met speciale dank aan Salar Azimi, Carbon Mobile, House of Caviar, Taylor Group en Mercedes-Benz Nederland.