Zlatan Ibrahimović is misschien wel de meest excentrieke voetballer van de afgelopen decennia. De Zweed speelde in zijn beginjaren als prof bij Ajax, maar verhuisde daarna naar de grootste clubs van de wereld. Bij het hoogste podium op het voetbaltoernooi hoort ook veel geld. Zlatan heeft een bescheiden deel van zijn salaris uitgegeven aan horloges en heeft hier toch een aardige horlogecollectie mee opgebouwd.

De horlogecollectie van Zlatan

Zoals bijna elke andere voetballer, is ook Zlatan fan van het welbekende Rolex. Zelf heeft hij een Rolex Yacht-Master in 2 formaten. Deze horloges hebben een waarde van €25.000 en €27.000. Ook heeft de Zweed een 18-karaats geelgouden GMT-Master 116718 met een mooie groene wijzerplaat. Ook dit horloge ligt rond dezelfde waarde als de Yacht-Masters die hij bezit.

De 39-jarige Zlatan vindt zichzelf met de jaren beter worden, als goede wijn. Als het om horloges gaat is Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches het hier mee eens en bewondert hij een ‘vintage’ horloge uit de collectie van de Zweedse voetballer. De horloge in kwestie – de Rolex Daytona Zenith – heeft een prijskaartje van om en nabij de €50.000.

Zlatan heeft meer Rolex uurwerken, namelijk nog 3 Daytona’s. 1 van de Daytona’s is gemaakt met diamantjes en heeft een waarde van €150.000. Vooral de laatstgenoemde is een bijzonder model, aangezien het een platinum variant betreft. Platina horloges zijn niet alleen heel duur, maar ook heel zwaar.

Patek Philippe

Zlatan kan ook meerdere Patek Philippe horloges aan zijn horlogecollectie toevoegen. Hij heeft drie Patek Philippe Nautilus horloges met een waarde van €75.000, €90.000 en €170.000. De Nautilus is populair onder de voetballers; zo heeft ook Robert Lewandowski een aantal exemplaren van dit uurwerk.

Patek

In totaal is de marktwaarde van de horlogecollectie van Zlatan ongeveer €600.000, maar omdat de horloges van de bekende voetballer zijn geweest zal hij bij de verkoop van de uurwerken veel meer kunnen vangen.