Het is nu misschien wel de ideale tijd om op de bank neer te ploffen en de tv aan te zetten, maar toch is het vaak lastig om de juiste film te vinden. Wat zijn nu de beste films over geld of over miljonairs? Speciaal voor jullie hebben we een lijst gemaakt met de 5 beste films over miljonairs én over geld. Kijk je mee?

1. Wolf of Wallstreet

Wolf of Wallstreet is dé film voor iedereen die houdt van geld, succes en mooie vrouwen. De film vertelt het verhaal van de jonge beursmakelaar Jordan Belfort. Samen met een vriend richt hij de firma Stratton Oakmont, na inspiratie op te hebben gedaan bij zijn oude werk. Op een louche manier verdienen Belfort en de mensen die bij de firma werken steeds meer geld. Naast een bizarre hoeveelheid geld, komt Belfort ook in aanraking met drugs, uitbundige feesten en vrouwen. Hij groeit uit tot de ‘Wolf van Wall Street’.

Wolf of Wallstreet

Om de film niet te verpesten, worden verdere details bespaard. Spektakel wordt in ieder geval gegarandeerd. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het hoofdpersonage van de film, Jordan Belfort, bestaat echt en aan hem werd in 2004 een gevangenisstraf opgelegd van 4 jaar wegens fraude. De film is te zien op Videoland.

2. Scarface

Natuurlijk mag Scarface niet ontbreken op deze lijst. De film van regisseur Brian de Palma gaat over Tony Montana, die als Cubaanse vluchteling naar Amerika komt met als 1 doel: rijk worden. Hij verdient zijn geld door zich te wurmen in de drugswereld, waar het er hard aan toe gaat. Het doel van Montana is om de absolute top te bereiken en zo veel mogelijk geld te verdienen met zijn drugshandel. Dit heeft echter flinke gevolgen voor hem en zijn naasten.

Acteur Al Pacino speelt de rol van Tony Montana zo goed, dat de naam Tony Montana vandaag de dag nog steeds wordt gezien als icoon en door velen wordt gezien als één van de beste filmpersonages ooit gemaakt. Een echte aanrader, al zeggen wij het zelf. Scarface is beschikbaar op Pathé Thuis vanaf €2,99.

3. Goodfellas

De derde film op deze lijst is Goodfellas. De film gaat over leven van Henry Hill, die opgroeit tussen de maffiosi. Hij komt al vroeg in aanraking met mensen die zich bezighouden met criminele activiteiten en raakt hierdoor gefascineerd. Tijdens zijn tijd in de maffia, komt de hoofdpersoon veel in aanraking met moordpartijen, grote geldbedragen en sluwe acties. De film laat zien hoe hard het er aan toe kan gaan in de maffiawereld en hoe de machtsverhoudingen liggen.

Ook deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het hoofdpersonage, Henry Hill, bestaat echt en heeft alles meegemaakt wat zich in de film afspeelt. De film is zelfs een lange tijd recordhouder geweest voor de film met de meeste scheldwoorden. Het woord “Fuck” komt liefst 246 keer voor. Goodfellas is ook te zien op Pathé Thuis vanaf slechts €2,99.

4. The Great Gatsby

The Great Gatsby is een film die gaat over de jonge Nick Carraway, die in de jaren 20 op zoek gaat naar een miljonair genaamd Jay Gatsby. Carraway is gefascineerd van de mysterieuze Gatsby door alle verhalen die over hem worden verspreid. Langzaam raakt hij verzeilt in het leven van Gatsby, die bekend staat om zijn extravagante leven als miljonair. Dit belooft spektakel.

De hoofdrollen worden gespeeld door ‘Spiderman’ Toby Maguire en Leonardo DiCaprio. Liefhebbers van de film vinden het één van de beste films met betrekking tot geld. Die keus is aan jullie. The Great Gatsby is op Pathé Thuis te zien vanaf €2,99.

5. Slumdog Millionaire

We sluiten de lijst af met Slumdog Millionaire. De film – die bekroond werd met liefst 8 Oscars – gaat over de jonge Jamal Malik, die op het punt staat de hoofdprijs van een beroemde tv-quiz te winnen. Jamal is opgeroeid in een sloppenwijk van India en dat maakt het voor hem en zijn familie extra bijzonder dat hij nu bijna een geldbedrag van 20 miljoen Indiase roepies – omgerekend zo’n €225.000 – gaat winnen. Niet alles gaat echter volgens plan. Slumdog Millionaire is te zien op Videoland.

Slumdog Millionaire