Gamen kan een dure hobby zijn, maar er valt als E-sporter ook veel geld te verdienen. Lexus heeft gebruik gemaakt van polls op het platform Twitch – een populaire streamingdienst onder gamers –  voor het ontwerpen van een heuse game-auto. Het publiek bestond uit ruim 500.000 ‘gamers’ die hun stem konden uitbrengen om het design samen te stellen. Dit kwam daaruit rollen.

Lexus game-auto

De gamers waren vanaf dag een nauw betrokken bij het ontwikkelproces van de vierwieler. Het liep uiteen van kiezen van een wrap van de tot het ontwerpen van een custom PC en allerlei extra bijkomstigheden. De buitenkant van de Gamers ’IS, een gemodificeerde Lexus IS 350 F Sport, is versierd met de op maat gemaakte vinylfolie, nadat 48% via de Twitch-poll liet weten deze kleur te verkiezen.

Lexus-game

Om het interieur te realiseren koos meer dan de helft (55 procent) van de Twitch-kiezers voor eem “Neon Tokyo”-stijl. Het plafond van de cabine is bedekt met een heldere laag acryl ingebed met RGB-panelen die allen worden verlicht met programmeerbare LED-lichten. Achter de achterbank projecteren LED-panelen programmeerbare inhoud op de achterruit, waardoor een geanimeerde achtergrond ontstaat.

Tuurlijk draait het in deze auto allemaal om de computer. Voor de nerds onder ons: een op maat gemaakte game-pc met een MSI Gaming GeForce GPU+ AMD CPU wordt in de kofferbak geïnstalleerd. Het heeft een strakke, op maat gemaakte behuizing, allemaal gemarkeerd door programmeerbare RGB-LED’s. Het systeem heeft een intrekbaar toetsenbord- en muisplatform en maakten zelf een unieke 3D-geprinte controller.

Koelkast – G-Fuel

Het display omvat een curved screen nadat 64% van de stemmers dit als voorkeur aangaven. Als klapper op de vuurpijl zit er een koelkast in het midden die zes dranken op temperatuur kan houden. Kortom” alles wat een gamer nodig heeft om van ‘a’ naar ‘b’ te komen – of zoals zij het zouden zeggen Alpha naar Bravo.

Hier lees je alles over de samenstelling van deze unieke game-auto.