De Russische multimiljardair Roman Abramovitsj kan binnenkort weer een nieuwe jacht aan zijn collectie toevoegen. Een tijdje terug zagen we nog hoe de beste man zijn vermogen heeft weten te vergaren en nu is er alweer een spectaculair verhaal over de Rus. Abramovitsj heeft een nieuw kolossaal jacht laten bouwen ter waarde van bijna €500 miljoen. Maar ach, dat is slechts een fractie van zijn vermogen.

Nieuwe jacht van Roman Abramovitsj

Vergeleken met een van de duurste jachten ter wereld – tevens van Roman Abramovitsj – is het nieuwe ‘Solaris’ jacht een goedkoop bootje. Maar dat ligt toch iets genuanceerder, want de Solaris heeft faciliteiten en eigenschappen waar je ‘u’ tegen zegt.

De Solaris is ten eerste bijna anderhalf voetbalveld lang. Al een flinke tijd geleden heeft de Russische miljardair opdracht gegeven voor de bouw van dit gigantische schip. De opvolger van de Eclipse laat echter niet lang meer op zich wachten en was een tijdje terug voor het eerst te zien in de Duitse Bremerhaven. Daar worden de laatste aanpassingen gedaan, om het jacht vaarklaar te maken.

Wat krijgt Abramovitsj voor dit geld?

Het jacht weegt 11.000 ton en heeft liefst 8 verdiepingen. Abramovitsj kan ook gasten uitnodigen op zijn nieuwe jacht. Er zijn namelijk meerdere slaapkamers waar zij kunnen vertoeven. Daarnaast is er de mogelijkheid om met een helikopter te landen op het dak van het schip, dus is het maar de vraag met welke van de 3 helikopters hij dit zal gaan doen. Het blijft een lastige keuze.

Aan overige luxe heeft de multimiljardair ook zeker geen gebrek. Binnenin kunnen gasten genieten van een groot zwembad, of kunnen ze lekker losgaan in een privé beachclub. In totaal gaan er 60 personeelsleden aan boord werken van het jacht. Het is nog niet bekend of deze personeelsleden al gevonden zijn, of dat er binnenkort een leuke vacature vrij komt. Het laatste lijkt ons helemaal niet zo verkeerd.