Vrij recent werd één van de zeldzaamste Patek Philippe horloges ontdekt in een belangrijke Europese horlogecollectie. De  Patek Philippe met geelgouden referentie 2523 waar het allemaal om draait, wordt in mei geveld en heeft een geschatte voorverkoop van liefst CHF 3,5 miljoen – omgerekend €3.18 miljoen. Het zal ons niet verbazen als het horloge voor veel meer dan deze beginprijs wordt verkocht.

Peperduur Patek Philippe horloge

De Patek Philippe met geelgouden referentie 2523 heeft een cloisonné geëmailleerde wijzerplaat en verkeert in onberispelijke staat, waardoor het echt een droom is voor veel verzamelaars. Het uurwerk wordt geveild door Phillips in samenwerking met Bacs & Russo op de Geneva Watch Auction.

horloge
patekk

Volgens de officiële beschrijving van het veilinghuis zijn er slechts elf Patek Philippe Ref. 2523 geproduceerd met decoratieve cloisonné geëmailleerde wijzerplaten. Dit laatste houdt in dat er gebruik is gemaakt van een speciale techniek waarbij er kleine draadjes zijn bevestigd aan de metalen ondergrond van het uurwerk. Op dit horloge vormt dat het supercontinent Eurazië in het midden.

De referentie 2523

De referentie 2523 heeft een kast van 36 mm en een systeem met twee kronen. Eén voor het opwinden van het horloge en de andere om de stadsschijf te bedienen. Dit Patek Philippe horloge is simpelweg een van de meest gewilde, onbereikbare, aantrekkelijke en legendarische ter wereld. Het is bijna twee decennia geleden dat de laatste referentie 2523 met Euraziatische wijzerplaat op de markt kwam.

Patek philippe horloge

Het horloge is naast enorm zeldzaam ook in enorm goede staat. De foto´s die voor de veiling zijn gemaakt, laten de details kraakhelder naar voren komen. Er staan daarnaast zowel Westerse cijfers als Romeinse cijfers op. In 2017 werd er een Patek Philippe 2523 horloge verkocht in Hong Kong voor liefst €2.5 miljoen. Aangezien dit horloge in een nog betere staat is, zal dit oude record dik overtroffen worden.

Wil je meer lezen over mooie en dure horloges, dan kan dat hier.