Maandag 10 mei is het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa op de buis, maar voordat familie Gillis met een gerust hart hun show kunnen terugzien, zullen ze eerst iets moeten met de laatst opgelegde dwangsom van €500.000,-. Peter Gillis is daar in ieder geval kort, maar krachtig over: “Die boete van een half miljoen betaal ik echt niet.”

Boete aan het adres van huize Gillis

Dat statement maakte hij in een interview met Panorama. Peter Gillis kreeg midden maart een forse acceptgiro in de bus van de gemeente Asten van een half miljoen euro. Dat bedrag is een optelsom van tien boetes van elk €50.000, wegens het huizen van zo’n illegale 300 arbeidsmigranten. Een gedetailleerdere uitleg over de totstandkoming hiervan, lees je hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

“Ten eerste heb ik de acceptgiro nog niet ontvangen. Ten tweede: als ik ’m wel binnen heb, betaal ik ’m nog steeds niet. Er loopt namelijk nog een bodemprocedure.”

Hij is er van overtuigd dat de gemeente een spelletje met hem speelt, dus erg druk maakt hij zich niet. “Als ik eenmaal mijn gelijk heb gehaald, stuur ik de gemeente Asten een dikke schadeclaim voor al het omzetverlies en de geleden reputatieschade. Dat kan ik ze alvast verzekeren.”

Quote 500(1)

Ondanks dit potentiële financiële leed vindt hij dat hij thuishoort in de Quote 500, in plaats van zijn Quote 501. Boete of niet, zijn naam hoort hiertussen. “Ik vind echt dat ik daar in thuishoor, maar die half miljoen meer of minder zal het verschil niet maken.”