Het is weer eindelijk zover; Rolex heeft een aantal nieuwe horloges onthuld, die veel liefhebbers laten watertanden. Het gaat om de nieuwe Rolex Explorer I en Explorer II modellen. Het klassieke en enorm populaire model heeft een kleine maar belangrijke metamorfose ondergaan, waar menig Rolex-fan lang op heeft gewacht. Hiernaast zijn er ook nieuwe versies van de Datejust 36 en de Cosmograph Daytona. We nemen eens een kijkje.

Nieuwste Rolex modellen 2021

In de officiële publicatie van Rolex wordt duidelijk dat er in totaal vier nieuwe varianten van bestaande modellen zijn gelanceerd. We nemen allereerst een kijkje bij de nieuwe Explorer I en II. De oude Explorer I had sinds 2010 een 39mm kast, maar liefhebbers zagen toch liever een 36mm variant. Rolex heeft geluisterd, want de nieuwe variant van de Explorer I heeft een 36mm kast en is uitgebracht in een gele Rolesor-versie – een combinatie van Oystersteel-staal en 18 karaat geelgoud. Daarnaast heeft de nieuwe Explorer een gloednieuw Chromalight display waardoor de horloge bij donkere omstandigheden nog duidelijker af te lezen is.

Rolex Explorer

Rolex Explorer I

De Explorer I is verkrijgbaar vanaf €10.300 op de officiële Rolex site, in twee kleuren. Naast de Explorer I is er ook een vernieuwde Explorer II, die vooral bedoeld is voor poolreizigers, speleologen en vulkanologen. In plaats van in de gebruikelijke 12 uur, heeft de bezel een 24-uursindeling, speciaal voor mensen die in extreme omstandigheden bivakkeren. Ook de Explorer II is in twee kleuren verkrijgbaar vanaf €8.100.

Nieuwe Rolex wijzerplaten

Rolex heeft naast gerenoveerde modellen ook nieuwe wijzerplaten van bestaande modellen op de markt gebracht. De nieuwe wijzerplaten van de Oyster Perpetual Datejust 36 hebben een palmmotief, geïnspireerd op tropische bossen. Ook is er een nieuwe unieke meteoriet variant van de Cosmograph Daytona. Elk horloge met deze wijzerplaat is helemaal uniek, aangezien de patronen per wijzerplaat verschillen.

Mocht je net als ons fan zijn van Rolex, kun je ook altijd een kijkje nemen bij dit lijstje van Rolex horloges die elke man zou moeten bezitten. Misschien staat er iets leuks voor jou tussen!

rolex wijzerplaten
nieuwe rolex