Dat Hermès vaker hun naam laat zien en hun merk laat spreken in combinatie met andere luxemerken, wisten we al wel. Maar ook in de autowereld zijn ze prominent aanwezig. Rolls-Royce kon de charmes niet weerstaan en creëerde samen met het modehuis een unieke Phantom. Rolls-Royce wordt geroemd om z’n eindeloze mogelijkheid voor aanpassing en dat laten ze in combinatie met Hermès wederom zien met dit illustere project.

Rolls-Royce x Hermès

Mocht de “standaard” Rolls Royce Phantom nou niet uniek genoeg voor je zijn, zijn er altijd nog interessante limited editions en opmerkelijk samenwerking, zoals deze ‘Oribe’. De Japanse zakenman Yusaku Maezawa gaf Rolls-Royce de opdracht om een samenwerking met Hermès aan te gaan. De miljardair verzameld voornamelijk supercars en kunst. De keuze was makkelijk gemaakt, aangezien hij onlangs een privéjet aangeschaft en bij een nieuw vliegtuig hoort natuurlijk een nieuwe auto, aldus Maezawa.

Rolls-Royce Hermès

De opdracht was luid en duidelijk: een Rolls-Royce die aansluit bij de uitstraling van een privéjet. Zo gezegd, zo gedaan. De bak is ontworpen en met de hand gemaakt door een gecombineerd team van Bespoke-specialisten in Goodwood en Hermès in Parijs, waarbij de verfijnde Phantom Oribe voorgesteld wordt als een volwaardige ‘landjet.’

Om te beginnen werd  het uiterlijk van de auto in Oribe Green gespoten, in contrast met de subtiele crème kleur aan de onderkant. Dat terwijl het interieur volstaat voor een combinatie van houten en lederen materialen. Het stuur en andere delen van het interieur komen qua kleurstelling wél overeen met de buitenkant. De meeste designelementen zijn in samenwerking met Hermès bedacht om aan de wensen van de klant te voldoen.

Rolls-Royce

Wat de exacte prijzen zijn, dat weten we niet, maar het is ons wel duidelijk dat de unieke Rolls-Royce zijn eigenaar zo comfortabel mogelijk op alle plekken mogelijk zal brengen. Net zoals een privèjet dat hoort te regelen.

Phantom prijs

Er zal nog wel een flink bedrag bovenop de al torenhoge vanaf prijs van de luxe koets zijn gekomen. Een standaard Phantom kost je namelijk al snel €545.000,- (€635.190,- voor de LWB, de lange wielbasis). Reken maar dat minimaal 1/3 van dat bedrag er nog bovenop komt. Maar goed, de op maat gemaakte bespoke is toch exclusief beschikbaar gemaakt voor gebruik van de Japanse eigenaar.