Rolls-Royce lijkt de praktische kant van de Cullinan nog maar eens willen te benadrukken. Ondanks het feit dat deze module niet snel gelinkt zou worden aan het Brite automerk, is dit het toch echt een Cullinan. Tuurlijk heeft de innoverende laadbak een naam gekregen in lijn met de identiteit die Rolls-Royce hoog probeert te houden: Recreation Module. Het merk staat alom bekend om de eindeloze personalisaties die verricht kunnen worden en dat geldt dus ook voor de kofferbak

Recreation Module: laadbak

De ‘Recreation Module’ is een op maat gemaakte ‘kast’ voor het laadruim van de Cullinan. Een elektrisch te openen lade biedt plek aan allerlei ongetwijfeld onbetaalbaar klein grut, dat uiteraard allemaal een op maat gemaakte plek krijgt. Het project begon als custom-opdracht voor een fotograaf uit Los Angeles – te zien in de foto hieronder. Geen realistisch voorbeeld, want fotografen die zich een Cullinan kunnen veroorloven zullen niet om de haverklap aankloppen. Dus er is meer.

rolls-royce-cullinan-3

Daar zag Rolls-Royce blijkbaar meer potentie in en zo zette ze een project op om de laadbak – van 48 liter – voor allerlei doeleinden in te richten. De meeste recente foto’s die ze publiceerde omvatten een soort keukenla die je verwacht bij Gordon Ramsay thuis, maar laat je fantasie vooral de vrije loop gaan. De laadbak kan geleverd worden alle items die nodig hebt om van de Cullinan een weelderige culinaire-machine te maken. Het bevat snijplanken, bestek,  messen en bovendien is er uitrusting voor het mixen van cocktails met Rolls-Royce-monogram.

rolls-royce-cullinan-2

Deze add-on kan ook dienen als opslagplek voor visgerei, klimspullen, snowboards, kites of allerlei andere benodigdheden. Het idee is in ieder geval duidelijk: met de ‘Recreation Module’ is de Cullinan geheel naar wens in te richten. Daarnaast betekent dat er naast bestek ook meer geld in het laatje bij Rolls-Royce komt. Hoeveel deze editie gaat kosten in Nederland, is nog onbekend.

Het enige wat nog rest is een kleur kiezen en kijken waar je de laadbak voor gaat inzetten. Maak je selectie op de website van Rolls-Royce.

Rolls-Royce