De meest besproken en misschien wel meest controversiële Twitteraar van de afgelopen jaren is ongetwijfeld Donald Trump. Zowel vóór als tijdens zijn presidentschap, slingerde Trump er grappige, iconische en tevens controversiële tweets uit. Die tweets worden nu op een NFT-veiling verkocht voor duizelingwekkende bedragen. De opbrengst gaat gelukkig naar verschillende goede doelen.

Tweets Donald Trump worden verkocht

De wereld heeft een tekort van het Donald-isme sinds het Twitter- account van Trump begin januari werd opgeschort na de rellen in het Capitool. Deze kans wordt benut door een groep anonieme universiteitsstudenten die zichzelf ‘Strategic Meme Group, Incorporated’ noemen. De groep is begonnen met de verkoop van Donald Trump’s tweets als Non Fungible Tokens (NFT’s). De website van de studenten wordt ‘Drumpfs’ genoemd.

Trump tweets

Op de website zijn tientallen tweets te koop, die de miljardair Donald Trump in de afgelopen jaren heeft gepubliceerd. 97% van alle verdiende winsten wordt volgens de site gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen die Trump volgens hen ‘verachtte’, namelijk Americares, Clean Air Task Force, ACLU, Southern Poverty Law Centre, Artsen zonder Grenzen en NAACP. De betalingen zijn verrekend in de cryptovaluta Ether en de prijs varieert van 0.023 Ether – omgerekend $60 – tot 4.5 Ether – omgerekend $11.600.

Non Fungible Token (NFT)

Elke NFT komt als een 3D-kubus met een tweet op twee zijden en een afbeelding op twee andere zijden. De bedenkers zijn echter geen Trump-fans, maar het tegenovergestelde. Doordat 97% van de opbrengst naar de goeden doelen gaat die Trump in hun ogen minachtte, willen ze de oud-president hiermee plagen. Dat er veel tweets verkocht gaan worden, is niet geheel ondenkbaar.

Zo werd er onlangs een virtueel concert van Don Diablo als een NFT verkocht voor €1 miljoen en werd ’s werelds eerste tweet ooit verkocht voor een duizelingwekkende €2.5 miljoen. Miljoenen gaan de tweets van Trump niet opleveren, maar naar verwachten zullen er zeker enkele tienduizenden euro’s richting de goede doelen gaan die door de bedenkers van de website zijn genoemd.