Er gaat niks boven een net opgemaakt 5-sterren hotelbed, al zeggen we zelf. De overgang van een luxe hotelkamer naar je oude vertrouwde slaapkamer wil nog wel eens slapeloze nachten met zich mee brengen. Als je eenmaal in een luxe hotelbed hebt geslapen, wil je niks anders meer. Speciaal voor jullie hebben we daarom 5 tips hoe jij jou bed kan omtoveren tot een 5-sterren hotelbed.

Tip 1: Investeer in goede kussens

Misschien wel het belangrijkste aan een goed bed: goede kussens. Een goed hotelbed heeft altijd een paar goede donzen kussens. Het meest geschikte kussen verschilt wel per persoon. Sommige mensen houden bijvoorbeeld meer van kussens gevuld met traagschuim. Echter, gaat ‘s ochtends wakker worden met een pijnlijke nek of rug met een donzen kussen hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren.

Tip 2: 300+ draden in je dekbedovertrek

Dit klinkt misschien raar, maar het aantal draden van een dekbedovertrek is heel bepalend voor je slaapkwaliteit. Hotels hebben meestal dekbedovertrekken met een draadtelling van 300 of hoger. Dit houdt in dat er minimaal 150 horizontale en 150 verticale draden zijn. Deze draadoppervlakte is aangegeven bij het dekbedovertrek. Let er dus op dat je minimaal een draadtelling van 300 hebt. Een draadtelling boven 500 is niet persé beter, maar alleen maar duurder.

5-sterren hotelbed

Tip 3: Geen hoeslaken

Lakens zijn universeel, maar een 5-sterren hotelbed heeft zelden een hoeslaken om het matras te bedekken. In plaats daarvan gebruiken ze een of twee extra grote platte lakens om een ​​zo glad mogelijk slaapoppervlak te creëren. Met behulp van bijvoorbeeld een ziekenhuisdoek kun je de lakens strak om het matras stoppen. Het is even lastig, maar oefening baart kunst!

Tip 4: Los donzen dekbed en dekbedovertrek

Om het ultieme 5-sterren hotelbed na te bootsen, moet je een losse donzen dekbed kopen en een dekbedovertrek. Dit zorgt voor extra luchtigheid en is veel beter dan een kant-en-klaar dekbed.

dekbed

Tip 5: Goed matras

Natuurlijk mag een goed matras ook niet ontbreken in dit lijstje. Een goed matras is misschien wel het belangrijkste van allemaal. Een goede optie is een bovenmatras en dit wordt vaak gebruikt in 5-sterren hotelbedden. Met veren- en traagschuimvarianten tot uw beschikking is het een stuk makkelijker om dat dromerige hotelbedgevoel te vinden in je eigen slaapkamer.

Hou je het toch liever op een heerlijke hotelovernachting? Kijk dan hier naar de meest luxe hotels in de Randstad. Zo weet je zeker dat je gegarandeerd kan genieten.