In deze tijd is het zeer verstandig om jezelf lekker te verwennen met een dagje uit. Naar een tropisch oord vertrekken wordt ten strengste afgeraden, dus we houden het maar even op een uitje op Hollandse bodem. In de Randstad – de grootste conurbatie van Nederland – zijn flink wat luxe hotels te vinden. Tijd om een kijkje te nemen naar de meest luxe hotels in de Randstad.

Amsterdam – Hotel Waldorf Astoria

Dit hotel werd eerder door ons al uitgeroepen tot het meest luxe hotel van Nederland. Het hotel is gelegen in hartje Amsterdam en biedt plaats aan 93 kamers. Het bestaat uit 6 monumentale 17e-eeuwse grachtenpanden die elk plaats biedt aan gasten. Aangezien het hotel zich bevindt in onze hoofdstad, kun je ook een rondje door Amsterdam lopen. Perfect dus voor een dagje weg.

Het hotel heeft een luxe spa en heeft meerdere restaurants – waarvan een met twee Michelinsterren bekroond is. Elke gast heeft ook nog eens zijn eigen persoonlijke bediende. De prijs voor een nachtje in dit hotel ligt tussen de €550 en €1700 per persoon per nacht.

Rotterdam – Main Port Design Hotel

Het meest luxe hotel van Rotterdam is het Main Port Design Hotel. Aangezien Rotterdam de enige stad in Nederland is met een zogeheten skyline, heeft dit hotel als enige een perfect uitzicht hierop. In het hotel heeft elke kamer haar eigen sauna en jacuzzi. In Restaurant Down Under kan je als gast ontzettend lekker dineren en daarna tot rust komen in je kingsize bed.

Ook kun je er voor kiezen om een cocktail te drinken in de luxe cocktailbar On the Rocks. Gasten hebben daarnaast toegang tot een privé fitnessruimte en de Welness Club. Wie het helemaal luxe wil maken, kan er zelfs voor kiezen om een fles champagne bij het ontbijt te laten bezorgen. Als dat geen luxe is, weten wij het ook niet.

De prijs van een nachtje in dit hotel ligt tussen de €150 en €350 per persoon per nacht.

Den Haag – Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Het meest luxe hotel van Den Haag is het welbekende Kurhaus aan de kust van Scheveningen. Het hotel staat bekend om het prachtige monumentale gebouw en de kamers beschikken over prachtige uitzichten. Ook dit hotel biedt plaats aan enkele luxe suites en gasten kunnen genieten van een privé wellness en een een prachtig binnenzwembad.

Ideaal is de ligging aan het strand. Zo kun je na een lange strandwandeling heerlijk uitrusten in je hotelkamer. De prijs van een overnachting in het Kurhaus loopt uiteen van €130 tot €1100.

Utrecht – Inntel Hotels Utrecht Centre

Het meest luxe hotel van Utrecht is wonderbaarlijk genoeg onderdeel van een grote hotelgroep. Inntel Hotels heeft in Nederland 6 vestigingen en die in Utrecht is het meest luxe te noemen. Men kan kiezen voor een normale kamer – zonder bijkomstigheden – maar kan ook kiezen voor een kamer die volledig in liefdesstijl is met jacuzzi.

Vooral onder jongeren is dit hotel enorm populair, aangezien veel kamers een eigen bubbelbad hebben met een mooi uitzicht aan het raam. De kosten voor dit hotel liggen tussen de €70 en €150 per persoon per nacht. Met dit hotel sluiten we het lijstje van de meest luxe hotels in de Deltametropool af.