Gamen wordt al gauw geassorteerd met iets kinderachtigs en verslavends, maar al eerder zagen we dat professionele gamers (E-Sporters) bakken met geld kunnen verdienen. Deze tak van sport haalt dit geld binnen via samenwerkingen en toernooien, maar er zijn nog andere manieren in deze branche om de kas te spekken. Game-streamer kunnen ook goed en royaal leven van hun obrengsten, voornamelijk via donaties en sponsoren. We introduceren je aan Ninja: een van de meest succesvolle gamers, op financieel vlak, ooit.

Ninja: ’s Werelds rijkste gamer

Onze jongere doelgroep heeft meteen een beeld bij het pseudoniem van Richard Tyler Blevin, Ninja. Hij is de bekendste streamer van de populaire game Fortnite en krijgt het genoegen om te gamen met wereldberoemden als Drake, Travis Scott en Marshmello.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tyler Blevins (@ninja)

Ninja streamt zichzelf voornamelijk terwijl hij Fortnite speelt en heeft eerder meerdere kijkersrecords gebroken, zoals het meeste aantal bekeken uren en het hoogste aantal gelijktijdige kijkers op een enkele stream. Hij is ook de meest gevolgde streamer op Twitch, met maar liefst 16,7 miljoen volgers. Hij stapte over Mixer waar hij nogal gestaagd presteerde, maar nadat hij officieel terugkeerde naar Twitch met een nieuwe exclusiviteitsdeal, kan hij zichzelf nu weer benoemen als de meest gevolgde streamer.

Donatie inkomsten

Naast zijn lucratieve deals met diverse bedrijven verdient hij ook veel met het streamen zelf. Mensen kunnen namelijk ook geld aan hem doneren om hem te ‘steunen’. Klinkt allemaal erg simpel, maar men moet dit toch niet onderschatten, want hoe makkelijk het ook klinkt om 8 tot 10 uur per dag te gamen, het gaat ook zijn tol eisen. Al is één ding wel zeker: als je doorbreekt, kan je er goed aan verdienen. Maar daar wordt hij rijkelijk voor gecompenseerd. Naar eigen zeggen verdient de 29-jarige Amerikaan zo’n 5 miljoen dollar per maand. Forbes schatte zijn inkomsten over het 2019 op 17 miljoen dollar.

Fortnite

Een groot deel van zijn inkomsten word gegenereerd door zijn partnerprogramma met Fortnite, waar Ninja ongelofelijke hoeveelheden aan dollars binnenharkt. Hij is namelijk ambassadeur van de game. Hierdoor kunnen mensen in-game aankopen doen en de Ninja kortingscode gebruiken om hem te ‘sponsoren’. Zo krijgen de mensen een beetje extra en de streamer ook.