Volgens de Italiaanse krant Corriere Della Sera heeft Cristiano Ronaldo zichzelf getrakteerd op een peperdure Ferrari Monza SP1. Dat is een exclusief model dat alleen op uitnodiging gekocht kan worden. Voor één van de beste voetballers aller tijden, is zo’n uitnodiging vergaren natuurlijk geen lastige opgave. Niet alleen omwille zijn status als superster, maar ook omdat hij bij Juventus Turijn speelt, dat grotendeels in handen van de zakenfamilie Agnelli, die ook bij Ferrari de touwtjes in handen heeft.

Cristiano Ronaldo koopt Ferrari Monza SP1

Verschillende rapporten suggereren dat de toekomst van Cristiano Ronaldo bij de club onzeker is. Na de vernederende 0-3 nederlaag tegen AC Milan, sloeg de 36-jarige voetbalster de training over om de fabriek van Ferrari in Maranello een bezoekje te brengen. En niet zomaar een.

Ronaldo

Ronaldo werd vergezeld door clubvoorzitter Andrea Agnelli en zijn neef John Elkann, de CEO van Exor en Ferrari. Exor is de houdstermaatschappij van de familie Agnelli, die zowel de scepter zwaait bij Juventus én Ferrari. Tijdens zijn bezoek aan de Ferrari-fabriek ontmoette Ronaldo ook Ferrari Formule 1-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. De Italiaanse krant Corriere Della Sera meldde echter ook dat Ronaldo uiteindelijk een rode Ferrari Monza SP1 oppikte.

Dakloze snelheidsduivel

De dakloze supercar wordt aangedreven door een 800 pk sterke 6,5-liter V12-motor, die is gekoppeld aan een zeventraps transmissie. Ferrari beweert dat het de sprint van 0-100 km/h in slechts 2,9 seconden kan doen en een topsnelheid van meer dan 300 km/u kan bereiken. Ook AC Milan-spits Zlatan Ibrahimović en tv-kok Gordon Ramsay eigenaar van de gelimiteerde Ferrari Monza SP1.

De Ferrari Monza SP1 is een supercar met een speciale editie die in 2018 werd onthuld. Het gaat om een oplage van telkens 100 exemplaren, die verkocht worden voor een prijs van 1,6 miljoen euro per stuk en is alleen op uitnodiging verkrijgbaar. De Monza SP1, gebaseerd op de Ferrari 812 Superfast, heeft een eenzitterindeling en is geïnspireerd door Ferrari-raceauto’s uit de jaren ’50.

Bizarre autoverzameling

Ronaldo maakt er geen geheim van dat hij een grote verzamelaar van dure sportauto’s is. De Monza SP1 zal Ronaldo’s garage delen met onder meer een Bugatti Centodieci, een Chiron en een Veyron en een van de duurste auto’s aller tijden: de Bugatti La Voiture Noire. Verder omvat zijn collectie Porsches, Ferrari’s, Lamborghini’s en Rolls Royces.