Als je een gamefreak bent met een voorliefde voor luxe, dan hebben wij misschien wel de perfecte deal voor jou. Een nogal prijzige Nintendo Wii die in 2009 werd gemaakt voor Queen Elizabeth II is nu te koop. De Wii is omhuld met een 24-karaats gouden laag en is afgewerkt met extra gouden details. Of je het kunst of kitsch vindt, laten we aan jullie over. Bijzonder is het in ieder geval zeker. We nemen al te graag een kijkje.

24-karaat gouden Wii console te koop

De koninklijke 24- karaats gouden Wii console is na 12 lange jaren weer op de markt verschenen. In eerste instantie was de console in bezit van Queen Elizabeth – die er overigens niet mee speelde – waarna het werd verkocht aan een anonieme verzamelaar. Het is momenteel nog steeds eigendom van de anonieme verzamelaar die inmiddels naar eigen zeggen ‘verder wil gaan met het leven’ en daarom delen van zijn archief verkoopt.

Het wil dus net zo zijn, dat de beste man zijn gouden Wii in de uitverkoop zet. Terwijl de eigenaar van plan was om de console onder de radar te houden, spoorden de mensen achter het YouTube-kanaal “People Make Games” hem in 2019 op en maakten ze een video hierover. De man werd uitgenodigd voor een interview, die hij na enige twijfel toch besloot om te accepteren.

De fanatieke verzamelaar is fan van spelcomputers en dat is goed te zien. Zo’n beetje de hele kamer van de man is bedolven onder controllers, spellen en hele consoles. Zelf vindt hij zijn gouden Wii uiteraard het meest bijzondere van allemaal. Hij heeft besloten om de console na jaren weer op de markt te zetten, namelijk op ’s werelds grootste veilingsite eBay. De prijs van de gouden Wii console is $300.000 – omgerekend €250.000 – en kan enkele kleine krasjes bevatten (zie foto’s hieronder).

Wii
Gouden wii