Tegenwoordig staat de Britse popmuzikant Harry Styles misschien net zo bekend om zijn flamboyante kledingstijl als zijn muziek. De zanger doet het lang niet slecht sinds de val van de populaire, door Simon Cowell gevormde, boyband One Direction, waarmee hij X-Factor 2010 wist te winnen. Sindsdien zijn we heel wat hits, jaren én salarissen verder. Laten we zijn voertuigen eens onder de loep nemen.

Na een kleine rol in Christopher Nolan’s Dunkirk, lijkt Styles zijn pijlen te hebben gericht op Hollywood met nog twee aankomende films: My Policeman en Don’t Worry Darling. Styles werd onlangs gespot op de set van een van die films achter het stuur van een vintage auto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dont Worry Darling (@dwdupdate)

Maar hoe zit het met de real-life transportkeuzes van de ster? Een rode draad in zijn garage is al snel te herkennen: de singer-songwriter heeft een scherp oog voor klassieke oldtimers en onderscheidende designlijnen.

Autocollectie van Harry Styles

Ferrari California

Harry Styles

De Ferrari California combineert de racespecificaties waar de Italiaanse fabrikant om bekend staat met de dagelijkse bruikbaarheid die mensen zoeken tijdens hun woon-werkverkeer. Hoewel zijn andere auto’s misschien anders suggereren, lijkt de 27-jarige Styles te genieten van de ongerijmde klasse die de California uitschreeuwt als hij in Londen rondrijdt. Anders had ‘ie ook niet gekozen voor de banaangele kleur.

Audi R8 Coupé

Op zijn 18e kon hij, dankzij het succes van One Direction, zichzelf een Audi R8 Coupé te veroorloven. De Duitse auto staat bekend om zijn relatieve betrouwbaarheid, maar voldoet tegelijkertijd aan alle eisen die er gelden voor een luide en bovenal pijlsnelle supercar.

Jaguar E-type

Zoals we al verklapte in de intro, is hij ook gek op klassieke wagens. De eerste van deze lijst is de rode cabriolet Jaguar E-Type “roadster”. Deze Jaguar in z’n hoogtijdagen beschouwd als de meest sexy auto aller tijden te zijn. Twee van de belangrijkste kenmerken waar hij naar op zoek is in een auto zijn elegante designlijnen en retro ogende klasse. Volgens velen is de E-Type een dromerige mix van beide.

Klassieke Mercedes-Benz 230SL

Styles is ook meermaals gespot achter het stuur van de een babyblauwe 1966 Mercedes-Benz 230SL in Hollywood. Helaas kunnen we verder weinig informatie vinden over deze klassieker, maar een ding is zeker: stijlvol is het wel.

Range Rover Sport

Range Rover

Als autoliefhebbers een paar jaar geleden zouden zijn gevraagd om Range Rover te zien als een methode van luxe transport, zouden ze hoogstwaarschijnlijk hebben gelachen. Styles bezit een van de nieuwste Range Rover-modellen, die de klassieke vorm combineert met een nieuw bijgewerkt luxe interieur.

Afgezien van het bovenstaande, wordt ook aangenomen dat Styles een old-school Porsche 911, een vintage Alfa Romeo Spider en zijn eerste auto, de Ford Capri bezit. De zanger vond zijn witte Ford Capri uit de jaren 70 op veilingsite eBay. “Harry is gek op auto’s”, aldus een insider tegen The Sun. “Hij wilde een klassieker en de aparte stijl van de Capri spreekt hem aan. Hij kan elke auto kopen die hij maar wil, maar zo duur was deze niet.”