Na de introductie van vier verschillende iteraties van de Bugatti Chiron Tourbillon vorig jaar in december, heeft de horlogemaker deze opgevolgd met een 18K witgouden versie. Deze is bezet met 190 baguette witte diamanten, 109 baguette zwarte saffieren en 42 baguette oranje saffieren. Daarnaast zijn de kronen en pushers nog eens bezet met nog eens 60 baguettes van zwarte saffier.

Bugatti Chiron Tourbillon in het oranje en zwart

In 2019 tekenden Bugatti en Jacob & Co. een meerjarig partnerschap dat al verschillende ongelooflijke uurwerken heeft voortgebracht.

Bugatti Chiron Tourbillon

Ditmaal zijn de kronen van het horloge zijn aan de onderkant van de kast geplaatst en zijn voorzien van het Bugatti’s EB-logo in fel oranje. De linkerkroon kan worden gebruikt om de tijd in te stellen, terwijl de middelste kroon zowel het uurwerk als de animatie opwindt, en een druk op de rechterkroon start de animatie.

Werkende miniatuur W-16-motor

De mechaniek is goed zichtbaar door de saffierkristallen top. Het hoogtepunt van de Bugatti Chiron Tourbillon, net als bij de andere, is de miniatuur W16-motor op de wijzerplaat die tot leven komt door op de rechterkroon te drukken.

Bugatti Chiron Tourbillon

De majestueuze animatie omvat het draaien van de krukas die de 16 kleine zuigers tegelijk op en neer laat bewegen, terwijl de twee turbochargers aan de zijkant van het motorblok draaien wanneer de motor draait.

Het handmatig opwindend JCAM3-uurwerk met een 30 graden hellende vliegende tourbillon staat garant voor een gangreserve van 60 uur. Prijzen van de nieuwste versie van de Bugatti Chiron Tourbillon zijn alleen op aanvraag beschikbaar.

Check alle componenten tot in detail na op de website van Jacob & Co.