De familie Gates heeft roerige weken achter de rug. Het miljardairskoppel Bill en Melinda Gates besloten om na een huwelijk van 27 jaar om te gaan scheiden, met heel wat commotie tot gevolg. Zo gingen er al snel geruchten over een mogelijke affaire van Bill en wordt nu ook de erfenis van de kinderen van het stel openbaar gemaakt. Als we de papieren moeten geloven ontvangen de kinderen slechts €0,008% van hun totale vermogen. Gelukkig hebben de kinderen echter een multimiljardair als vader.

‘Schamele’ erfenis voor kinderen Bill Gates

Als je ouders tot de rijkste mensen ter wereld behoren met een nettowaarde van meer dan €100 miljard en met bizar veel onroerend goed, aandelen van openbare bedrijven en zeldzame artefacten, hoef je je geen zorgen te maken. De kinderen van Bill en Melinda Gates behoren misschien tot een van de rijkste families ter wereld, maar zijn op een verrassend bescheiden manieren opgevoed. Het rijke ex-koppel zorgde ervoor dat de kinderen het huishouden deden en bijna elke avond de afwas moesten doen.

Deze eenvoud strekte zich ook uit tot het feit dat de kinderen in de toekomst een minuscuul deel van Bill Gates’ enorme rijkdom kregen – elk een ‘schamele’ erfenis van €8 miljoen. Nu de scheiding het perspectief van mama Gates echter verandert, laat ze weten dat ze deze beslissing heroverweegt. Of er ook daadwerkelijk advocaten aan deze zaak te pas gaan komen, is nog maar de vraag.

Filantropen in hart en nieren

Bill en Melinda Gates staan al jaren bekend als een van de grootste filantropen op aarde. Samen hebben ze jaren geleden een stichting opgericht, die zich inzet voor het bestrijden van armoede. “We delen nog steeds het geloof in die missie en zullen samen ons werk bij de stichting voortzetten, maar we geloven niet meer dat we als echtpaar samen kunnen groeien in de volgende fase van onze levens”, luidt de verklaring van het ex-koppel.

Bill Gates kinderen