Vorige week won de Londense voetbalclub Chelsea voor de tweede keer in haar geschiedenis de prestigieuze Champions League. In nog geen 20 jaar tijd groeide de club uit van Engelse middenmoter tot de absolute wereldtop. Dit was vooral te danken aan de bizarre hoeveelheid geld die er door de nieuwe eigenaar Roman Abramovich in werd gepompt. Dat het vermogen van Abramovich ontoereikend is, werd al eerder duidelijk toen we dit uitlichtten. Hoogste tijd om het jachtenpark van de multimiljardair te belichten.

Wie is Roman Abramovich?

De 54-jarige Roman Abramovich is de eigenaar van voetbalclub Chelsea en is tevens oliemiljardair. Het vermogen van Roman Abramovich is – alles bij elkaar opgeteld – ongeveer €12,5 miljard euro. De Rus heeft dit vooral te danken aan belangen in het oliebedrijf Sibneft. Samen zijn goede vriend Boris Berezovsky kregen de mannen de kans om 51% aandelen te kopen voor €150 miljoen. Dit werd uiteindelijk meerdere miljarden waard.

Abramovich heeft een voorliefde voor voetbal, wat hij kenbaar maakte door Chelsea te kopen. Hij pompte veel geld in de club, waarna ze in 2004, 2005 en 2007 de halve finale van de UEFA Champions League bereikten. In zowel 2012 als afgelopen week, won Chelsea de Champions League. De fans zijn nog altijd in hun nopjes met de eigenaar. Naast zijn liefde voor voetbal, houdt Abramovich ook ontzettend veel van jachten. Tijd om het jachtenpark van de Rus op een rijtje te zetten.

Het jachtenpark van Roman Abramovich

Allereerst bezit Abramovich een jacht genaamd Sussurro, met een waarde van €115 miljoen. Het schip is 50 meter lang en heeft Nederlandse oorsprong. Het jacht is namelijk gemaakt door De Vries Groep – een Nederlandse scheepsbouwer. Geruchten gaan dat het schip inmiddels niet meer in bezit is van Abramovich, maar van zijn ex-vrouw. Het staat echter nog gewoon op naam van de Rus, dus kunnen we het nog tot zijn bezit benoemen.

jachtenpark

Naast de Sussurro bezit de eigenaar van Chelse ook twee schepen genaamd Ectasea en Luna. Die eerstgenoemde heeft een waarde van €120 miljoen, terwijl de Luna bijna het drievoudige heeft gekost. Mocht je denken dat dit zijn duurste schepen zijn, dan moet je nog even geduld hebben. Het absolute kroonjuweel in de jachtcollectie van Roman Abramovich is namelijk de Eclipse.

Met een waarde van $1.5 miljard – omgerekend €1.2 miljard – is dit een van de duurste schepen op aarde. Het jacht is 163 meter lang en kan zo’n beetje een hele woonwijk huisvesten. Wil je meer lezen over dit bizarre schip, dan moet je dit artikel eens goed doorlezen.

Eclipse