Ex-basketballer Shaquille O’Neal is een beer van een vent en daar hoort een huis met minstens even grote proporties bij. Zijn kolossale vastgoed-eigendom in Florida werd voor het eerste  genoteerd in 2018 voor $ 28 miljoen. Er was een koper, maar uiteindelijk werd de deal niet gesloten. Het paleisachtige landgoed is nu terug op de markt voor $ 16,5 miljoen, met een paar belangrijke updates en flinke korting dus.

Mega landhuis van Shaquille O’Neal met indoor basketbalveld

Nog altijd is het landhuis gigantisch en heeft het evenveen interessante ruimtes en kernmerken. Een aantal updates omvatten het verbeterde zwembadgedeelte, compleet met een zomerkeuken, evenals landschapsarchitectuur en kleine cosmetische reparaties, zoals verse verflagen en is de gevel helemaal ontdaan van smetjes met hogedrukreinigers.

Shaquille O'Neal-8

Alles aan deze woning is natuurlijk op grote schaal gedaan. De grote kamer met twee verdiepingen is alleen al meer dan 102 vierkante meter groot, met zijn glazen wanden die uitkijken op het zwembad en Lake Butler. Gezien O’Neal’s carrière is er een volledig indoor basketbalveld en kan hij meerdere gasten ontvangen dankzij de 12 slaapkamers en 15 badkamers.

Een goede nachtrust in onbetaalbaar en met het gigantische Shaq-sized zit dat wel gebakken. Verder in het bolwerk is een geluiddichte bioscoopzaal, een “herenkamer” met speeltafels, een natte bar, wijnkoelkast en de gastenvleugel .

Garage voor 17 bolides en een dans- en opnamestudio

Shaq houdt van zijn auto’s en die moeten ook ergens overdekt kunnen staan. Daarom is een garage groot genoeg voor 17 auto’s gerealiseerd. Een tweede garage herbergt nog eens negen bolides, evenals een fitness-, opname-, en afgesloten dansstudio.

Shaquille O'Neal-7

Shaquille O’Neal is helemaal gek van Superman

Het pand ligt op 1,2 hectare grond in de omheinde wijk Isleworth van Windermere, een prestigieuze golfgemeenschap met een eigen reeks meren. Het is in het meest afgelegen deel van de buurt. Buiten ligt een royaal zwembad en de heel tuin voelt als een privéresort met een terras, groot bubbelbad en de uitgebreide buitenkeuken. Een cabana in tiki-stijl kijkt uit over het zandstrand aan Lake Butler, vergezelt door een aanlegsteiger en botenlift.

De NBA-ster verkoopt omdat hij tegenwoordig veel meer tijd in Atlanta doorbrengt met zijn baan als sportanalist. Hij liet wel weten dat hij veel gaat missen aan deze villa.