Met zijn 2 meter 16 en op zeker moment 147,4 kilo, is Shaquille O’Neal één van de meest imposante figuren die ooit op een basketbalveld heeft gestaan. Als zodanig is het niet eenvoudig om in een slanke supercar te passen. Tenzij de vierwieler wordt aangepast naar zijn formaat, zoals deze Ferrari F355 Spider uit 1998, die enkele dagen terug is geveild voor een schappelijke prijs.

Custom Ferrari F355 Spider van Shaquille O’Neal

Het steigerende paard is aangepast aan de Big Aristoteles zelf en is opgekocht door een gelukkige bieder. Om ruimte vrij te maken in de bolide, werd de softtop afgesneden en vervangen door een op maat gemaakte tonneau-cover, terwijl de brandstoftank werd vervangen door een aan de voorzijde gemonteerde tank om de auto meer beenruimte te generen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DR. SHAQUILLE O’NEAL Ed.D. (@shaq)

Het op maat gemaakte tweekleurige zwart en zilveren interieur is ook aangepast met raceharnassen en speciale stoelen met Superman-emblemen (waar Shaq helemaal gek op is) op de hoofdsteunen. Voor degenen die het zich misschien niet herinneren, omarmde Shaq de bijnaam Superman op het hoogtepunt van zijn carrière, die toevallig rond dezelfde tijd was dat Ferrari de F355 uitbracht.

Shaquille O'Neal

Vermogen en upgrades

Elders is de Spider uitgerust met een op maat gemaakt geluidssysteem. Andere aftermarket-upgrades zijn een op Formule-1 geïnspireerde transmissie en Pirelli P Zero-bande,n uitgerust met zilveren 19-inch Giovanna Luxury-wielen. Afgezien van deze aangepaste details, blijven veel van de originele onderdelen van de Spider behouden. De auto heeft een klassiek slank silhouet en zilverkleurige Argento Nürburgring. Het is ook uitgerust met een 3,5-liter V8-motor die 375 paarden en 268 Nm aan koppel kan produceren. Bovendien lijkt het in uitstekende staat te zijn.

Winnende bod

De NBA-ster heeft in het verleden met zijn “forever cabriolet” deelgenomen in een aflevering van de hit MTV Cribs uit de jaren ’90. De Ferrari van Shaq stond zonder reserve vermeld op Bring-a-Trailer. Het winnende bod was $65,000.

Scroll naar beneden voor meer foto’s.

Ferrari Shaquille O'Neal 2 Shaquille O'Neal 3 Shaquille O'Neal 4 Wielen Superman Shaquille O'Neal 7