De zogeheten Rambo Lambo heeft het record verbroken van ’s werelds duurste Lamborghini LM002. De bijzondere auto van het luxe Italiaanse automerk is niet per definitie de mooiste van de collectie, maar wél enorm zeldzaam: er zijn slechts 328 exemplaren gebouwd. Op een veiling besloot een nog onbekende man om bijna 4 ton neer te leggen voor het monster op wielen. Tijd dus om een kijkje te nemen bij deze peperdure bak.

Duurste Lamborghini LM002

De auto waar het allemaal om draait, is een Lamborghini LM002 uit het jaar 1988. In het jaar dat we als Nederland zijnde Europa veroverden tijdens het EK-voetbal, was Lamborghini volop bezig met de productie van een auto die zijn mannetje stond op een ruige ondergrond. Wat de auto bijzonderder maakt dan overige LM002 modellen, is het feit dat deze wagen een ouderwetse carburateur heeft. De Rambo Lambo heeft daarnaast geen V8, maar een 5,2 liter V12 uit de Countach variant.

Lambo

Deze echte mannenauto doet op het oog een beetje denken aan een vroege variant van de populaire Urus. Qua prijs zitten de twee modellen ook enorm dicht bij elkaar, alhoewel de prestaties van de Urus vele malen beter zijn. Dit mag ook wel, aangezien de LM002 al tientallen jaren niet meer wordt geproduceerd. De Urus daarentegen wordt alsmaar populairder en zien we steeds vaker voorbijkomen in de garages van grote sterren.

De LM002 was in eerste instantie ontwikkeld als een legerauto. Als we kijken naar de naam – LM = Lamborghini Militaria – klinkt dat best logisch. De variant die voor bijna 4 ton is verkocht, lijkt op het eerste opzicht daarom ook enorm veel op een Hummer. Niets is echter minder waar, want een anonieme koper besloot om €393.125 te betalen voor de LM002. Wie dus liever een Lamborghini LM002 in zijn garage heeft staan dan een Urus, moet wel in zijn achterhoofd houden dat er slechts een paar honderd exemplaren van gemaakt zijn. Exclusiviteit alom!

Lamborghini LM002
Lambo