Televisie lijkt steeds meer plaats te maken voor het internet, maar sommige TV-shows weten nog steeds miljoenen kijkers voor hun te winnen. Een goed voorbeeld daarvan is Chateau Meiland. Of je ze nou verschrikkelijk of het einde vind: het is toch knap om zo’n groot publiek te vergaren. Voor de hoge kijkcijfers krijgen de Meilandjes dan ook rijkelijk uitbetaald.

Maxim Meiland

Ze zijn alweer zeven seizoenen op de buis, waarbij de hysterische Martien vooral weet om de aandacht naar zich toe te trekken. Maar de de appel niet ver van de boom, ook zijn dochter scoort goed bij het TV-publiek. Eerder namen we al het salaris – en vermogen – van Martien Meiland onder de loep, dit keer is zijn Maxime aan de beurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Enige tijd geleden werd door Radio Veronica Station Director Niels van Baarlen, bekend gemaakt dat de familie per aflevering zo’n €50 duizend zou verdienen. Met twee afleveringen per week zou het de familie Meiland alleen al voor het vierde seizoen een maandsalaris van vier ton opleveren.

Dat bedrag wordt verdeeld over de hele familie en wat iedereen per persoon krijgt, is niet bekend. Maar als dit evenredig wordt verdeeld over de drie hoofdpersonages, kom je uit op een schatting van €200.000 per seizoen. Eén seizoen bestaat uit 12 afleveringen. Dit komt dus neer op een totaalbedrag van €600.000 per seizoen.

Instagram

Maar er is ook een tijd na Chateau Meiland, voor Maxime zal dit ongetwijfeld in het teken staan van Instagram. Dankzij haar hoge volgers-aantal van 472 duizend, stromen de campagnes binnen en kunnen we haar de illustere titel geven: influencer. Ze zegt zelf zelfs te schrikken van de bedragen die af en toe voor een fotootje neergelegd worden, maar zal er zeker niet over klagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

De 25-jarige spreidde enige tijd geleden haar vleugels, verliet het ouderlijke huis en schafte een moderne woning aan in haar geboorteplaats Noordwijk met haar relatief nieuwe vlam Leroy.

Lees hier hoe verdienstelijk het Chateau is geweest voor vader Martien.