De kans om een loterij te winnen is piepklein. Hoe hoger het bedrag, hoe meer deelnemers en hoe kleiner de kans wordt. Een Amerikaan, James Bozeman, heeft twee keer de loterij van Florida gewonnen en dat geeft aan dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. De winnaar van de grootste jackpot die ooit is uitgekeerd op een enkel lot in een loterij, heeft zich na maanden pas gemeld om de prijs op te komen halen.

Hoogst gewonnen geldbedrag in een loterij ter wereld

De winnaar komt uit South Carolina, maar dat is ook het enige wat bekend is. Hij wil graag anoniem blijven en gezien het gewonnen bedrag is dat een begrijpelijke keuze. De man won in oktober vorig jaar met een enkel lot de recordprijs in de Mega Millions-loterij van 1,5 miljard dollar, in euro’s is dat circa 1,3 miljard.

Dat bedrag wordt echter niet volledig uitgekeerd, omdat de winnaar ervoor heeft gekozen om zijn prijs direct in contant geld te laten uitkeren. Dat kon echter alleen voor een bedrag van 878 miljoen dollar, omgerekend 737 miljoen euro. Hij had er ook voor kunnen kiezen het volledige bedrag in termijnen verdeeld over 29 jaar te ontvangen, maar hebzucht nam de overhand, of hij had het meteen nodig.

In januari 2016 viel er in de Powerball, een andere grote Amerikaanse loterij, de hoofdprijs van 1,6 miljard dollar, omgerekend 1,3 miljard euro. Dat bedrag moest echter verdeeld worden over drie mensen met een winnend lot. Ook bij deze loterij gingen er maanden overheen voordat de rechtmatige winnaars zich meldden, die overigens allemaal Amerikaans waren.

Hoogste loterijprijs in Europa en Nederland

Maar ook ons continent deelt met enige regelmaat enorme geldbedragen uit via een breed scala loterijen. Terugkijkend in de archieven is te vinden dat ook in Europa een Euro Millions Jackpot de hoogste was met een hoofdprijs van € 190.000.000. De prijs werd gewonnen door Adrian en Gillian Bayford uit Engeland in 2012, die 15 maanden na de verloting al gingen scheiden.

De hoogste loterij jackpot in Nederland viel in mei 2013. De prijs was toen gevallen bij de Nederlandse staatsloterij. De hoofdprijs was 38,4 miljoen euro en is daarmee de grootste loterij prijs in Nederland die ooit is gevallen. De tweede record geldprijs die in ons kikkerlandje is gevallen was op 16 oktober 2010 bij de Lotto. Dit record bedrag was 36 miljoen, maar hierbij vielen wel 20 deelnemers in de prijzen.

Thuis je geluk op de proef stellen

Fysiek naar een loterijticket kopen is niet per se nodig om in de prijzen te vallen. Je hoeft er tegenwoordig niet eens meer de deur voor uit. Houd je ervan om het diepe in te duiken en risico’s te nemen, dan kan dat gewoon in het comfort van je eigen huis.

Bezoek hier Casino Winner om te ondervinden of jij wellicht ook het geluk van de wereld hebt zoals de bovenstaande winnaars. Hier kan je terecht voor jackpots, live tafels en nog veel meer. Voor ieder wat wils. Deze spectaculaire online wereld trekt zowel oude spelers als nieuwelingen aan en is geschikt voor alle vaardigheidsniveaus. Onder welke categorie jij ook valt, succes!