Vanaf moment een was het chaos in Wembley, waar de finale van het EK 2020 plaats vond. Rondom het stadion en verder in London vonden verschillende incidenten plaats, waarbij volgens de politie in totaal 49 mensen zijn gearresteerd. Negentien agenten hebben daarbij verwonderingen opgelopen, maar ook een jonge Formule 1-coureur werd slachtoffer. Lando Norris reed in zijn McLaren weg vanaf de parkeerplaats van het stadion totdat een de oproerkraaiers hem plots blokkeerde, terwijl een ander zijn Richard Mille RM 11-03-uurwerk van zijn pols griste.

Lando Norris wordt beroofd van zijn Richard Mille na EURO 2020 finale

Een getuige meldde zich bij de Sun en vertelde: “Lando werd vastgehouden en in een fractie van een seconde trok een andere overvaller zijn horloge af. Lando zag er behoorlijk geschrokken uit. Beveiliging was de hele nacht een nachtmerrie geweest. Een woordvoerder van het McLaren-team gaf ook commentaar op het incident en bevestigde het ongeluk. “McLaren Racing kan bevestigen dat Lando Norris betrokken was bij een incident, na de finale van Euro 2020 op Wembley, waarbij het horloge dat hij droeg werd afgenomen. Gelukkig was Lando ongedeerd, maar hij is begrijpelijkerwijs erg geschrokken.”

Bij beroemdheden is de diefstal op zichzelf niet eens het ergste, maar het mentale gezwel dat zo’n gewelddadige actie teweegbrengt. Want met een jaarsalaris van €1 miljoen, exclusief sponsordeals et cetera, zal hij van de verloren waarde niet wakker liggen, ook al vertegenwoordigt het horloge wel een waarde van meer dan € 45.000 (gesponsord uiteraard), maar hij zal wel even twee keer nadenken voordat hij op publieke plekken verschijnt met waardevolle items.

Op de Instagram-posts hieronder zie je het horloge dat gestolen werd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Gedurende de dag vonden verschillende incidenten plaats. De politie moest met de harde hand ingrijpen na een vechtpartij tussen Engelse fans. Ook voorafgaand aan de wedstrijd was de stemming al grimmig en  probeerde een menigte supporters zonder toegangsbewijs Wembley binnen te dringen. Families van spelers raakten verstrikt in schermutselingen, kinderen werden in tranen achtergelaten, een vrouwelijke bewaker werd vertrapt en een ingang voor gehandicapten bestormd. Kortom: een schande van de Engelse voetbalfans, of zoals we beter kunnen zeggen: hooligans.

Lees in dit artikel waarom de horloges van Richard Mille nou eigenlijk zo hoog geprijsd zijn.