Lionel Messi is misschien wel de beste voetballer die ooit op deze aardbol heeft rondgelopen. De Argentijnse superster is slechts 1 meter 70 maar is desalniettemin al 6 keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld. ‘De Vlo’ – zoals men hem noemt – heeft in zijn carrière ook een aardig vermogen weten op te bouwen. Tijd dus om te kijken naar het vermogen van Lionel Messi.

Salaris als voetballer

Dat buitengewoon goede voetballers een buitengewoon goed salaris verdienen blijkt wel als we kijken naar het salaris van aartsrivaal Cristiano Ronaldo. Dik een maand geleden werd het salaris van Messi uitgelekt door een nog onbekend persoon binnen de club. In dat contract staat dat Messi in vier jaar tijd meer dan €555 miljoen heeft ontvangen aan salaris. Dit bedrag is exclusief eventuele bonussen.

Messi vermogen

Omgerekend zou Messi van zijn salaris dagelijks een Lamborghini Huracán kunnen kopen en dan nog ruim voldoende geld overhouden. Dat het salaris van Messi ongekend hoog is, begint ook Barcelona zich te beseffen. Momenteel heeft de club waar de Argentijn voetbalt een schuld van meer dan €1.1 miljard. Of een vertrek van Messi financieel gezien gunstiger zal zijn, is door de immense populariteit van de stervoetballer nog maar de vraag.

Nieuwe overeenkomst met FC Barcelona

Messi zat sinds begin juli zonder club, nadat zijn contract bij Barcelona was afgelopen. Javier Tebas is degene die roet in het eten van FC Barcelona gooide. Hij is de capo di tutti capi van de La Liga, de organisatie die  de Primera División organiseert, maar ook waken over financiële status van de deelnemende voetbalclubs.

Hoewel het definitieve akkoord nog niet naar buiten is getreden heeft Lionel Messi volgens Spaanse media een principeakkoord met FC Barcelona bereikt. Einde weekeinde wordt verwacht dat de kogel door de kerk gaat. Aangezien de Catalaanse club diep in de schulden zit, heeft Messi De Argentijn zou een flink deel, mogelijk 50 procent, van z’n loon gaan inleveren en voor vijf jaar tekenen. Het vermogen van Lionel Messi

Sponsor-deals

Naast salarisinkomsten heeft Messi ook inkomsten van zijn contract met het merk Adidas. Ook heeft de kleine superster al eerder samenwerkingen gehad met grote merken als Pepsi, Lays, Mastercard, Gatorade en Gillette. Op Instagram heeft Messi 190 miljoen volgers, wat hem bij een gesponsorde post ook meer dan een half miljoen kan opleveren.

Messi investeert ook in vastgoed. Zo kocht de Argentijn amper een maand geleden in Andorra alweer zijn vijfde hotel. Naast hotels heeft Messi zijn geld ook gestoken in verschillende andere projecten in verschillende landen. Naast investeren in vastgoed, steekt Messi ook veel geld in goede doelen en is hij ambassadeur van Unicef.

Het vermogen van de Argentijnse balkunstenaar

Het totale vermogen van Lionel Messi wordt geschat op €750 miljoen. Het zal niet lang duren voordat Messi zichzelf miljardair mag noemen, aangezien de inkomsten van Messi ook na zijn carrière zullen blijven bestaan. Kijk maar eens naar een andere fenomeen als David Beckham.