Tijdens Watches and Wonders 2021 kondigde Thierry Stern, CEO van Patek Philippe, aan dat de referentie 5711 dit jaar zou worden stopgezet en dat dit keer een definitief model zou worden gelanceerd met een groene wijzerplaat. Deze verrassende aankondiging zorgde voor een razernij Hoewel de exacte productieaantallen niet bekend zijn, zal de vraag altijd het aanbod ver overtreffen.

De vernieuwde Patek Philippe Nautilus met een olijfgroene wijzerplaat is wellicht wel de populairste horloge-release van 2021. En binnenkort zal een een nooit eerder gedragen exemplaar op het veilingblok verschijnen .

Onaangeraakte Patek Philippe Nautilus met een olijfgroene wijzerplaat

Niet alleen zal de winnende bieder eindigen met een van de meest gewenste horloges van het jaar, ze krijgen ook een exemplaar dat verzegeld in een zak wordt geleverd, wat betekent dat het niet is aangeraakt sinds het de fabriek heeft verlaten. Iets dat nog verder bijdraagt aan de exclusiviteit van het moeilijk te krijgen uurwerk uit Genève, Zwitserland.

Patek Philippe Nautilus

Het verkochte exemplaar is dus nog steeds verzegeld in het fabrieksplastic, een toestand die ongelooflijk zeldzaam is. In 2017 verbood de horlogemaker geautoriseerde detailhandelaren om hun horloges op deze manier te verkopen – om aan te geven dat Patek Philippes geacht wordt te worden gedragen, niet alleen te worden verzameld. Het lijkt erop dat iemand ervoor heeft gekozen om deze regel te negeren.

Warde ging 10 keer over de kop

Ref. 5711/1A-014 werd eerder dit jaar geïntroduceerd als vervanging voor de Ref. 5711/1A-010: de stopgezette versie met een blauwe wijzerplaat. Het idee was dat het nieuwe horloge zou helpen de buitensporige secundaire markt voor de Nautilus aan te pakken. Maar minder dan drie maanden na de release is de groene wijzerplaat bijna onmogelijk te vinden en te verkopen voor maximaal 10 keer de verkoopprijs van $ 34.893 (circa €29.563).

Patek Philippe Nautilus

De olijfgroene sunburst wijzerplaat wordt geaccentueerd door lichtgevende wijzers en witgouden uurmarkeringen, terwijl de roestvrijstalen kast en armband gepolijst zijn.

Antiquorum zal de Patek Philippe Nautilus op 21 juli online veilen. De opbrengst wordt door het veilinghuis geschat tussen de $ 60.000 (€50.835) tot $ 180.000 (€152.506). Klik hier om naar de desbetreffende veiling te gaan.

Patek band Patek Philippe Nautilus