Memphis Depay heeft pieken en dalen in zijn carrière beleefd. Hij werd groot bij PSV, maar bij Manchester United kon hij zijn draai niet helemaal vinden, terwijl hij in het Oranje Elftal het omgaan met de pres mogelijk vond. Bij Olympique Lyon pakte hij de draad weer op en zorgde voor zijn droomtranser naar Catalonië. De 27-jarige werd afgelopen maandag officieel gepresenteerd en dat lijkt ons een goed moment om te kijken naar zijn bankcijfers.

Het salaris van Memphis Depay

Door deze transfer naar FC Barcelona zal Memphis herenigd worden met Ronald Koeman, maar of dat gegeven direct resulteert in speeltijd moet nog maar blijken. De concurrentie is nog altijd moordend. De twee kennen elkaar natuurlijk van het Nederlands Elftal en samen waren zij (mede) verantwoordelijk voor de wederopstanding die Oranje de afgelopen jaren maakte, ook al hebben ze een zeer teleurstellend EK achter de rug. Hopelijk kan Louis van Gaal onze voetbalnatie weer verder brengen. Eén ding is zeker: hij gaat hier niet heen voor een habbekrats.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FC Barcelona (@fcbarcelona)

Al die luxe bolides bakken en chique huizen moeten namelijk ergens betaald van worden. De Nederlandse voetballer ontving dan ook ook een lucratief salaris van 4.186.000 euro per jaar bij zijn vorige Franse werkgever, zo’n 350 duizend euro per maand, 80.500 per week en dagelijks 16.100 euro. De flankspeler weet wel raad met zo’n salaris en stopt het in dure spullen, auto’s en huizen. Een Mercedes Maybach is dan wel een goede oplossing om geld te lozen. De Mercedes Maybach S650 is misschien wel dé trots van zijn wagenpark, waar er maar 300 van zijn gemaakt.

Het vermogen van de Nederlandse voetballer

Naast zijn indrukwekkende en veelzijde wagenpark en zijn huis in Frankrijk heeft de voetballer ook een penthouse in Rotterdam. Dit penthouse in Rotterdam heeft hem een slordige 2,4 miljoen euro gekost, waar  hij een weelderig uitzicht over de Maas heeft. Ook in Barcelona zal hij het beste van het beste op zijn naam krijgen als het gaat om onderdak. Al met al wordt zijn vermogen geschat om zo’n €26 miljoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

30% van zijn salaris ingeleverd

Daarbij komt de kersverse transfer waar hij er qua geld in ieder geval op vooruit gaat. Volgens Voetbalzone is Memphis Depay echter wel akkoord gegaan met een verlaging van zijn salaris. Om Barcelona tegemoet te komen. De 27-jarige aanvaller had zijn krabbeltje gezet onder een nettosalaris van zeven miljoen euro per jaar, maar heeft daar dertig procent van moeten inleveren. Enkele dagen na het ondertekenen van zijn contract in het Camp Nou te horen dat de financiële situatie bij Barça er nog slechter voorstaat dan gedacht, wat resulteerde in een verlaging, waar hij toch mee akkoord ging. Hij moet het nu doen met 5 miljoen, wat nog steeds een jaarlijkse verhoging van ruim 8 ton is ten opzichte van zijn vorige werkgever in Lyon.